Matemaattinen analyysi I:

Last modified by okanerva@helsinki_fi on 2024/03/27 10:31


Kokeista (2017—2018)

Kurssin voi suorittaa kurssikokeella (kesto 2,5 h) tai erilliskokeella (kesto 3,5 h). Harjoitusten lisäpistejärjestelmä tukee kurssin suorittamista kurssikokeilla. Lisäpisteitä saa kurssikokeiden pistemäärän jatkoksi sekä "kirjallisista" harjoituksista (noin plus 20%) että automaattiharjoituksista. Selvä ero koelajeissa on myös apuvälineiden käytössä:

  • Kurssikokeessa valtaosin sallitut apuvälineet ovat laskimet (ylioppilaskokeiden sääntöjen mukaan) ja MAOL-taulukot. Mutta kannattaa varautua sellaiseen, että kokeen alussa po. apuvälineitä ei sallita. (Siirtyminen apuvälineiden käyttöön sujuu yksilöllisesti ja yleensä joustavasti.) Merkitse mahdollinen laskimesi ja taulukkosi nimilapulla tms.!
  • Erilliskokeessa ei ole kahteen vuoteen sallittu taulukkoita, uusi käytäntö on vielä epäselvä.

Ero on myös ilmoittautumiskäytännössä:

  • Kurssikokeeseen ei tarvitse erikseen ilmoittautua: kurssille ilmoittautuminen riittää!
  • Erilliskokeeseen pitää ilmoittautua erikseen.

Yhteistä koelajeille:

  • Kokeilla pyritään arvioimaan ("mittaamaan") ns. laskutaidon ohella — usein jopa painokkaammin — asioiden ymmärtämistä; ajattelua ja perustelua.
  • Kannattaa kiinnittää huomiota siihen, milloin jotakin lausetta, menetelmää tms. (ainakin) voi käyttää: oletukset ja niiden voimassaolo! Lisäksi pitää muistaa ero riittävän ja välttämättömän ehdon välillä.
  • On hyvä, jos myös ehtii kiinnittää huomiota implikaation ja ekvivalenssin korrektiin käyttöön "logiikan laskuissa".
  • Laskimen (sikäli kuin sallittu ja haluttu) käyttö ei yksin riitä; laskuista ja päättelyistä tarvitaan riittävästi välivaiheita!


Laitoksen heinäkuun loppuun voimassa olleet ohjeet kokeisiin osallistujille.

Uudet (tiedekunnan) ohjeet kuulusteluihin osallistujille, mutta ne eivät juurikaan koske meitä. (Julkaistu lokakuun lopulla...!)

Pienissä kurssikokeissa (kuten tässä) on suurempi vapaus; noudatamme yllä olevia joustavasti (laskin ja taulukko on sallittu paitsi mahdollisesti ei kokeen alussa).


Kurssikokeen aika ja paikka

Kurssikoe on pe 27.10.2017 klo 12–15 Metsätalon salissa 1.  (Katsotaan, miten hyvin päästään aloittamaan alle vartissa niin, että voimme tarvittaessa ehkä saada hieman lisäaikaa periaatteelliseen 2,5 tuntiin.) Kannattaa olla paikalla klo 12.00, vaikka koe ei alakaan aivan heti!