8. Ryhmäopetus

Last modified by Mikko Halonen on 2024/02/07 09:52

192px-Nuvola_apps_ipo.svg.pngRyhmäopetuksessa Zoomin ryhmähuoneita (breakout rooms) voidaan hyödyntää ryhmien toiminnassa. Zoom-tapaamisen tehnyt opettaja voi jakaa opiskelijat pienryhmiin:

  1. ennakkoon tapaamisen asetuksista osoitteessa zoom.helsinki.fi. Tähän löytyy tarkemmat ohjeet täältä.
  2. opetuksen aikana Zoomin ryhmähuone –toiminnolla (Breakout Rooms), joko hyödyntämällä automaattista ryhmiinjakoa tai luomalla ryhmät manuaalisesti.

Voi toimia myös niin, että luo ja nimeää (tyhjät) ryhmät Zoom-tapaamisen asetuksissa ennakkoon, ja sitten opetuksen aikana arpoo, lisää käsin tai antaa opiskelijoiden itse valita ryhmänsä kun ne ovat valmiiksi olemassa.

Pienryhmille voi antaa etukäteen esim. kurssin Moodle-alueella tehtävän, jota he ratkovat yhteisesti huoneessa. Ryhmähuoneessa on käytettävissä jakaminen -toiminto (share screen) ruudun jakamiseen, esityksien esittämiseen, verkkosivujen katseluun, ohjelmien jakamiseen, valkotaululle piirtämiseen, dokumenttikameran tai iPadin jakamiseen. 

Opettaja (eli host) voi vierailla ryhmähuoneissa joko haluamallaan aikataululla, tai opiskelijat voivat kutsua hänet paikalle tarvitessaan apua tai neuvoa.

Apuopettaja(t), eli co-hostit, voivat myös vierailla ryhmähuoneissa kunhan host on aluksi liittänyt heidät johonkin ryhmähuoneeseen. Opettaja voi esimerkiksi luoda yhden ryhmähuoneen apuopettajille, josta käsin he voivat vierailla opiskelijoiden ryhmähuoneissa sovitun aikataulun mukaisesti. Opettaja voi tällä välin keskittyä päähuoneessa huoneiden hallinnointiin ym. asioihin.

Allow participants to choose room -toiminnon ollessa ruksattuna kaikki voivat liikkua vapaasti eri ryhmähuoneiden välillä, joten tästä voi olla hyötyä jos haluaa osan opiskelijoiden kiertävän huoneissa esim. posterikävelyn tyylisessä tapahtumassa.