Wiki source code of Kandidaatintutkielma

Last modified by matl_www@helsinki_fi on 2024/02/14 07:06

Show last authors
1 = Kandidaatintutkielma ja siihen liittyvät opinnot =
2
3 ----
4
5 **[[(% style="color: rgb(0,0,255);" %)Siirry tälle sivulle>>url:https://guide.student.helsinki.fi/fi/node/345?degree_programme_code=KH50_001||shape="rect"]](%%)**
6
7 * Vaikka sivun alussa sanotaan, että koskee vain uusia koulutusohjelmia, niin ohje on sama vanhojen matematiikan ja tilastotieteen koulutsohjelmien opiskelijoille.
8
9 ----
10
11 ==== (% style="color: rgb(0,0,0);" %)**Keskeisiä muutoksia 1.7.2017 alkaen:**(%%) ====
12
13 * (% style="color: rgb(0,0,0);" %)Kypsyysnäytettä ei enää 1.8.2017 jälkeen lähetetä kielikeskukseen vaan sen tarkistaa kandityön ohjaaja.
14 * (% style="color: rgb(0,0,0);" %)Äidinkielen opinnot sekä matematiikan että tilastotieteen koulutusohjelmissa suoritetaan kandiseminaarin yhteydessä.
15
16 * (% style="color: rgb(0,0,0);" %)Kanditutkielman ohjaajaan kannattaa olla yhteydessä jo ennen seminaarin aloittamista ja keskustella mahdollisesta aiheesta. Tarvittaessa voit saada vinkkejä ohjaajavalintaan seminaarissa.(%%)
17 (% style="color: rgb(255,0,0);" %)\\
18
19 ==== Kandidaatintutkielma  6 op (koodi 57595) ====
20
21 [[Tutkielman tavoite ja arviointiperusteet>>doc:mathstatOpiskelu.Tutkielmat.Kandidaatintutkielma.Kandidaatintutkielmien arviointi.WebHome]].
22
23 ==== Kypsyysnäyte 0 op (suomenkielisen kypsyysnäytteen koodi on 50036, ruotsinkielisen koodi on 50037) ====
24
25 Tutkielmaan kuuluu kypsyysnäyte, jolla testataan toisaalta äidinkielen hallintaa, toisaalta sitä, että kokelas on todella itse kirjoittanut tutkielmansa. Kypsyysnäyte on noin 1-2 sivua pitkä tiivistelmä tutkielman aiheesta. Kypsyysnäytteen kielen tarkastaa tutkielman ohjaaja.
26
27 ==== 57593 Äidinkielen opinnot, 3 op ====
28
29 ==== ====
30
31 * 1.1.2016 lähtien matematiikan pääaineopiskelijat suorittavat äidinkielen opinnot (3 op)  opintokoosteessa //Tieteellinen viestintä matemaatikoille. //Tämä koostuu\\
32 ** luennoista 57782 Tieteellinen viestintä I, (2 op; luentoja ei rekisteröidä erillisenä suorituksena, ne sisältyvät rekisteröitävään opintojaksoon 57593 Äidinkielet opinnot) ,
33 ** ja suullisesta esityksestä (1 op), joka liittyy opintojaksoon  //57018 Matematiikan harjoitustyö//; tämän opintojakson kirjallisen osuus, 2 op,  rekisteröidään erikseen pakollisena aineopintojaksona.
34 * Opintokooste suositellaan otettavaksi kandivaiheen toisena opiskeluvuonna. Aiemmin äidinkielen opinnot (3 op) saattoi suorittaa kandidaatintutkielmaan liittyvässä seminaarissa.
35 * Tilastotieteen pääaineopiskelijat suorittavat opintojakson 57593 Äidinkielen opinnot //Tilastotieteen kandiseminaarissa//,  3 op (tilastotieteen opiskelijoille //57782 Tieteellinen viestintä I// on erillinen, pakollinen, aineopintojakso). 
36
37 == Ohjeet kandidaatintutkielman ja kypsyysnäytteen tekemiseen ==
38
39 ==== Kandidaatintutkielman kirjoittaminen ====
40
41 * Opiskelija etsii itselleen ohjaajan, joka valitsee yhdessä opiskelijan kanssa aiheen kandidaatintutkielmalle. Ohjaajan etsinnässä on apuna [[kandinohjaajalista>>doc:mathstatOpiskelu.Tutkielmat.Kandidaatintutkielma.Kandidaatintutkielman ohjaajia.WebHome]]. Ohjaaja on mahdollista valita myös listan ulkopuolelta: matematiikan ja tilastotieteen laitoksella ohjaajana voi toimia lähes jokainen opetushenkilökuntaan kuuluva.  Jos aiheen tai ohjajaan valinta tuottaa ongelmia, ota yhteyttä laitoksen opintoneuvojiin. Valtioteteellisen tiedekunnan tilastotieteen opiskelija voi käyttää [[kandinohjaajalista>>doc:mathstatOpiskelu.Tutkielmat.Kandidaatintutkielma.Kandidaatintutkielman ohjaajia.WebHome]]a, vaikka muu tässä esitetty kandidaatintutkielmaa ja siihen liittyviä opintoja koskeva ohjeistus koskee vain matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan opiskelijoita.
42 * Aihetta valitessa sekä ohjaajan että opiskelijan tulee tutustua [[kandidaatintutkielman tavoitteisiin ja arviontiperusteisiin>>url:http://wiki.helsinki.fi/display/mathstatOpiskelu/Kandidaatintutkielmien+arviointi||shape="rect"]]. Muiden opiskelijoiden tekemiä kandidaatintutkielmia on nähtävillä Kumpulan kampuskirjastossa.
43 * Tutkielmaan voi sisältyä kirjallisuuteen perustuvan tutkimuksen lisäksi kokeellinen osa. Kokeellisen osan voi suorittaa osana tutkimusprojektia, jossa opiskelijalla on selvästi osoitettava ja arvioitava itsenäinen osuus. Kirjallisen tutkielman opiskelija tekee itsenäisesti.(% style="color: rgb(255,0,0);" %)
44 * Tutkielma suositellaan tehtäväksi LaTex-ladontajärjestelmällä. ([[tutkielman LaTeX-pohja,>>attach:Katso valt tdk tilastotieteen kandiohjeista myös tämä.pdf]] [[ohjeita LaTeXin käyttöön>>url:http://wiki.helsinki.fi/display/mathstatOpiskelu/LaTeX||shape="rect"]]).
45 * (% style="color: rgb(0,0,0);text-decoration: none;" %)Kielenhuoltoon ja viittauskäytäntöihin liittyvissä kysymyksissä opiskelija voi kääntyä [[Kielijelpin>>url:http://www.kielijelppi.fi/||rel="nofollow" shape="rect" class="external-link"]] puoleen.
46
47 ==== Kypsyysnäytteen laatiminen ====
48
49 * Kun tutkielma on melkein valmis, opiskelija kirjoittaa kypsyysnäytteen, joka on noin yhden (1) sivun mittainen tiivistelmä aiheesta.[[ Ohjeita kypsyysnäytteen kirjoittamiseen.>>doc:mathstatOpiskelu.Tutkielmat.Kandidaatintutkielma.Ohjeita kypsyysnäytteen kirjoittamiseen.WebHome]](% style="color: rgb(0,0,0);" %)
50 * Ohjaaja hyväksyy kypsyysnäytteen sisällön sekä kielen.
51 * Ohjaaja käy opiskelijan kanssa läpi mahdolliset kypsyysnäytteeseen tehtävät korjaukset.
52 * Kypsyysnäyte liitetään myös kandidaatintutkielmaan kansilehden ja tutkielman väliin.
53
54 ==== Tutkielman palauttaminen ja arviointi ====
55
56 * Opiskelija toimittaa tutkielmansa lopullisen version ohjaajalle. Tutkielman voi palauttaa ohjaajalle sähköisesti, paperiversiota ei vaadita.
57 * Ohjaaja arvioi työn ja antaa sille arvosanan. [[Kandidaatintyö arviointiperusteet>>doc:mathstatOpiskelu.Tutkielmat.Kandidaatintutkielma.Kandidaatintutkielmien arviointi.WebHome]].
58 * Tutkielman tarkastajalla täytyy olla tohtorin tutkinto. Jos siis tutkielman ohjaaja on esimerkiksi tohtorikoulutettava, täytyy tutkielmalla olla myös toinen, tohtorintutkinnon omaava tarkastaja. Toinen tarkastaja voi olla esimerkiksi tohtorikoulutettavan oma ohjaaja.
59 * Ohjaaja ilmoittaa opiskelijapalveluihin [[kumpula-register@helsinki.fi>>mailto:kumpula-register@helsinki.fi||shape="rect"]], että kandidaatintutkielma on suoritettu ja se kirjataan Oodiin. Tätä merkintää varten ei tarvitse odottaa kypsyysnäytteen suoritusmerkintää.
60 * Opiskelija toimittaa hyväksytyn tutkielman koulutussuunnittelijoille. Sen voi lähettää sähköisesti osoitteeseen [[kumpula-student@helsinki.fi>>mailto:mathstat-info@helsinki.fi.||shape="rect"]] **HUOM! Palautettava versio tulee ehdottomasti olla yhtenä pdf-tiedostona!**
61
62 \\