Vaihto-opiskelu

Last modified by jkekoivi@helsinki_fi on 2024/02/14 07:06

Vaihto-opiskelu

Tämä sivu koskee vanhojen tutkintovaatimusten mukaan opiskelevia. Uusien 1.8.2017 jälkeen aloittaneiden sekä uusiin koulutusohjelmiin siirtyvien opiskelijoiden ohjeet ovat Guidessa: guide.student.helsinki.fi

Tältä sivulta löydät tietoa opiskelijavaihtoon liittyvistä asioista. Laitoksen vaihto-opiskeluasioita hoitavat kampuksen liikkuvuusasiantuntijat ja opintosuunnitelman teossa auttavat matematiikan ja tilastotieteen koulutussuunnittelijat.

 

Vaihtoinfon kalvot 19.1.2017

Yleistä vaihto-opiskelusta

Koska kannattaa lähteä vaihtoon?

Ensimmäisenä opiskeluvuotena ei ole vielä mahdollista lähteä vaihtoon, mutta kun omat opinnot on saanut käyntiin, voi vaihtoon lähteä missä vaiheessa opintoja tahansa. Myös opinnäytetyötä voi lähteä kirjoittamaan ulkomaille, mutta sille täytyy olla aina laitoksen hyväksyntä.

Minkälainen kielitaito vaaditaan?

Vaihtoon pyrkiessä kannattaa muistaa, että kandivaiheen kurssien pääsääntöinen opetuskieli on kohdemaan virallinen kieli. Maisterivaiheen opintoja sen sijaan järjestetään usein englanniksi.

Vaihto-ohjelmat ja muut mahdollisuudet

Helsingin yliopistosta vaihtoon pääsee erilaisten vaihto-ohjelmien kautta. Näitä ohjelmia on useita, jotka jaotellaan pääsääntöisesti kohdemaiden perusteella. Yliopiston kahdenvälisiä sopimuksia, ISEP-, MAUI- ja AEN-vaihto-ohjelmia mm. Amerikan ja Aasian maihin sekä Australiaan koordinoi yliopiston kansainväliset palvelut, jonka tarjoama opas vaihtoonlähtijälle löytyy täältä.

ERASMUS -vaihto

ERASMUS-vaihdossa laitoksella on omat sopimukset useiden muiden Eurooppalaisten yliopistojen kanssa. Erasmus-ohjelmaan, kuten muihinkin yliopiston piirissä haettavissa oleviin vaihto-ohjelmiin, kuuluu liikkuvuusapuraha, jolla pystyy rahoittamaan matkat kohdemaahaan. Opiskelija voi käydä Erasmus-vaihdossa enintään kerran kandivaiheessa ja kerran maisterivaiheessa. Lisätietoa laitoksen ERASMUS-vaihdosta.

Lyhytaikaisempi vaihtoonlähtö

Opiskelija- ja opettajavaihdon lisäksi yhteistyöyliopistot järjestävät vuosittain intensiivikursseja, seminaareja ja kesäkursseja. Googlettamalla "Summer School" tai surffaamalla ulkomaisten yliopistojen sivuilla voi bongata lyhyempiä vaihtojaksoja.

Harjoitteluun ulkomaille

Mikäpä estää lähtemästä harjoitteluun ulkomaille, ohjeita löytyy Flammasta.