Opettajalinjan työpaja II, syksy 2008

Last modified by okanerva@helsinki_fi on 2024/03/27 09:56

Opettajalinjan työpaja II, syksy 2008

Algebra I

Luennoitsija

FT Okko Kanerva

Laajuus

10 op.

Tyyppi

Aineopintoja.

Luentoajat / teoriatunnit

Kummankin periodin kuuden alkuviikon ti 8-10 (C123), ke 14-15 (C129) ja to 8-10 (C123).  Kurssi alkoi ti 2.9.08 klo 8.15.

Esitietovaatimukset

Varsinaisia yliopistollisia esitietoja ei oikeastaan tarvita, ennemmin esitaitoja: Useimmille on aikaisempi kokemus yliopistomatematiikan opiskelusta ja matemaattisesta ajattelusta suureksi avuksi tällä melko abstraktilla alalla.

Laskuharjoitukset

Harjoituksia lienee kummankin periodin jokaisella viikolla.

Ensimmäisen viikon harjoitukset (3.9.08) olivat vapaaehtoiset (vaikka niistä saa hyötyä lisäpisteisiin), tehtäviä oli normaalia vähemmän ja niitä voi osittain tehdä paikan päällä ohjatusti. Nämä harjoitukset kertasivat joukko-oppia ja olivat oppilaalle hyödylliset riippumatta siitä, miten paljon sitä oli aiemmin opiskellut; toisaalta ne olivat diagnostinen testi lähtötasosta.

Päivä

Aika

Paikka

Pitäjä

ke

8-10

C123

Lotta Oinonen

Tehtävät

t1, t2, t3, t4, t5, t6, t7, t8, t9, t10, t11, t12, t13, t14
 (saatavana myös huoneen C127 lokerosta)

Ajankohtaista

Uusimmat tiedot:

  • Kurssin tulokset kurssikokeen II jälkeen.
  • Ke 10.12.08 on viimeisen harjoitustilaisuuden jälkeen klo 10--12 salissa C323 kysely- ja kertaustilaisuus, johon yhdistyvät päättäjäiset (pientä tarjoilua, diplomien jakoa ja ehkä muutakin pientä ohjelmaa).
  • Kurssikoe II on to 11.12.08 klo 9--12 salissa D123.
  • Keskiviikon teoriatunti on siirretty alkamaan klo 14.15. Toistaiseksi on sen jälkeen samassa salissa tunti joukko-opin ohjausta. (Nämä alkavat ke 10.9.08.)
  • Sivun alalaitaan on lisätty linkki keskustelusivuille,  joita pajalaiset voivat käyttää valintansa mukaan anonyymisti tai tunnuksellaan esimerkiksi harjoituksista keskusteluun.

Vanhat uutiset.

Materiaalia yms.

Kuvaus

Tämä työpaja on vaihtoehtoinen tapa suorittaa tutkintovaatimusten kohta Algebra I. Se on lähinnä tarkoitettu opettajaksi aikoville, joista suurin osa on opiskellut yhdessä jo viime syksystä. Opiskelu on tavallista ongelmakeskeisempää, ja siinä korostuu vuorovaikutus kaikkien osallisten (oppilaiden ja ohjaajan) välillä. Myös oivaltamisen ongelmaa pohditaan.

Pajan suoritus koostuu aktiivisesta osallistumisesta teoriatunneille (luennoille) ja laskuharjoituksiin, suullisista ja kirjallisista tehtävistä tai töistä sekä kurssikokeista.

Oppimateriaalin runkona (tai oheislukemistona) on kirja Tauno Metsänkylä, Marjatta Näätänen: Algebra (Limes ry, 2. korjattu painos 2005; vanhempikin painos kelvannee). Ohella saatetaan käyttää muitakin kirjoja. Ensin mainitun kirjan sisällysluettelosta saa karkean käsityksen kurssin aihepiiristä.

Pajaan voidaan ottaa runsaat 20 opiskelijaa, ilmoittautua voi ohjaajalle sähköpostitse ja paikan päällä kurssin alussa. (Etusijalla ovat viime lukuvuoden Paja I:een osallistuneet.)

Muuta

Lisätietoja pajasta saa esim. sähköpostitse ohjaajalta.

Keskustelualue