Yliopiston projektivalmennusta

Last modified by avtenhun@helsinki_fi on 2019/01/21 08:58

Hei sinä projektin omistaja- ja ohjausryhmävalmennukseen osallistunut!

Yliopiston omat projektivalmennukset jatkuvat keväällä 2019, jolloin luvassa on valmennuksia niin omistajille ja ohjausryhmien jäsenille kuin projektipäälliköille ja projektiryhmäläisillekin. Koulutuksissa on vielä hyvin tilaa.

Toivoisinkin apuasi tiedon välittämisessä oikeille henkilöille.

Projektinhallinnan perusvalmennus 1

Helmikuun alussa alkava Projektinhallinnan perusvalmennus 1 (oman projektin työstäminen) on tarkoitettu projekteissa parhaillaan työskenteleville projektipäälliköille tai projektiryhmien jäsenille.

Koulutus koostuu kolmesta lähitapaamisesta ja näiden välisistä etäjaksoista, joiden aikana osallistujat pääsevät soveltamaan koulutuksessa oppimaansa suoraan omaan projektiinsa yhdessä muun projektiryhmän kanssa.

Jos omissa projekteissasi on projektipäälliköitä tai projektiryhmäläisiä, jotka haluaisivat vahvistaa omaa projektinhallinnan osaamistaan, vinkkaa toki heille tästä mahdollisuudesta! Ilmoittautuminen päättyy 31.1.

Syksyllä järjestetyt koulutuksemme saivat erinomaisen vastaanoton (yleisarvosana 4,8/5), ja kevään koulutusta on entisestään kehitetty saadun palautteen pohjalta. Syksyn koulutuksiin osallistuneet kommentoivat palautteessaan tärkeimpiä koulutuksesta saamiaan oppeja muun muassa seuraavasti:

”Sain hyvän kokonaiskuvan projektinhallinnasta ja paljon hyviä työkaluja.”

”Riskinhallintasuunnitelma auttoi projektin tehtävien priorisoinnissa. Koko koulutus auttoi hahmottamaan projektissa tärkeitä asioita ja kiinnittämään huomiota olennaiseen. Lisäksi sain miljoona pientä käytännön neuvoa ja vinkkiä konkreettisiin työtehtävissä vastaan tuleviin ongelmiin.”

”Monet asiat olivat todella tärkeitä: roolit, projektisuunnitelma, riskianalyysi, sidosryhmäanalyysi ja viestintä. Näistä kaikkein tärkein lienee kuitenkin roolit. Jos ne ovat epäselvät, mikään ei toimi.”

”Harjoitus erilaisista viestintätavoista oli todella valaiseva, ja antaa ehdottomasti apuvälineitä ihmisten kanssa kommunikointiin.”

Projektin omistaja- ja ohjausryhmävalmennukset

Myös projektin omistajille ja ohjausryhmien jäsenille tarkoitetut koulutukset jatkuvat keväällä. Näidenkin koulutusten sisältöjä ja koulutuksen kulkua on kehitetty teiltä osallistujilta saamamme arvokkaan palautteen pohjalta.

Jos pidit koulutusta hyödyllisenä, vinkkaa siitä toki kollegoillesi, jotka eivät ehkä vielä ole koulutuksessa käyneet! Helmikuussa järjestettävä koulutus on jo täynnä, mutta huhtikuun ja kesäkuun toteutuksissa on hyvin tilaa.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

Koulutuksiin ilmoittaudutaan Henkassa (http://www.helsinki.fi/henkilostokoulutuskalenteri, Koulutus -> Koulutusohjelma -> Kurssin nimi: proj), josta löytyvät myös koulutusten tarkemmat kuvaukset.

 

Talvisin terveisin

Jukka Hirvonen Henkilöstön kehittämisen asiantuntija
 HR / Henkilöstön kehittäminen ja työhyvinvointi
hrd@helsinki.fi