Datanhallinnan ja laskennan eurooppalaiset infrastruktuurit: Suomen näkökulma (6.11.2019 klo 12-15)

Last modified by avtenhun@helsinki_fi on 2019/10/10 09:39

Datanhallinnan ja laskennan eurooppalaiset infrastruktuurit: Suomen näkökulma

Datanhallinnan ja laskennan kehittämisohjelman 3. vuosiseminaari

Ajankohta: Keskiviikko 6.11.2019 klo 12-15

Paikka: Hilton Helsinki Strand, John Stenbergin ranta 4 (Hakaniemi), Helsinki

Anna äänesi kuulua vahvemman osaamisen ja kilpailukykyisemmän datanhallinnan ja laskennan infrastruktuuriympäristön puolesta!

Opetus- ja kulttuuriministeriö toteuttaa tutkimus- ja innovaatiotoimijoiden kanssa datanhallinnan ja laskennan tutkimusinfrastruktuurien, palveluiden ja osaamisen kehittämisohjelman vuosina 2017−2021. Kansallinen kehittämisohjelma linkittyy vahvasti alan eurooppalaiseen tutkimusinfrastruktuuripolitiikkaan. Osaamisen vahvistaminen Suomessa mahdollistaa Euroopan tason laskentakapasiteetin ja palveluiden täysimittaisen hyödyntämisen.

Tänä vuonna DL2021-kehittämisohjelman vuosiseminaarissa tarkastelemme sitä, millaista kansallista ja Euroopan tason datanhallinnan ja laskennan ympäristöä (DL2021, EuroHPC, EOSC) Suomi haluaa olla rakentamassa. Keskustelemme, miten Suomi ja Suomessa työskentelevät tutkijat hyötyvät Euroopan tason palveluista. Selvitämme myös, mitä annettavaa pohjoismaisella yhteistyöllä on Suomelle ja Euroopalle.

Toivotamme seminaariin lämpimästi tervetulleeksi tutkimusorganisaatioiden tutkimusjohdon edustajat ja tutkimushallinnon asiantuntijat, data- ja laskentaintensiivisen tutkimuksen tekijät, ministeriöiden virkamiehet, tutkimuksen rahoittajat sekä tutkimusinfrastruktuureiden ja datan avoimuuden kehittäjät.
 

Tervetuloa!

Erja Heikkinen
DL2021-kehittämisohjelman ohjausryhmän puheenjohtaja
 

Ilmoittautuminen osoitteessa https://www.academyevents.fi/Default.aspx?tabid=929&tap=3721 
viimeistään 22.10.2019

Seminaari on katsottavissa suorana verkkolähetyksenä sekä seminaarin jälkeen tallenteena osoitteessa http://videonet.fi/minedu/20191106/ . Ilmoittautuminen koskee myös etäosallistujia.

Kerrothan tilaisuudesta myös kollegoillesi.

Lisätietoja seminaarista antaa johtava tiedeasiantuntija Anu Nuutinen Suomen Akatemiasta (anu.nuutinen(at)aka.fi; puh. 029 533 5085).