Tiltu - laskuharjoitukset, 5 op moduuli
Tiltu - laskuharjoitukset, 5 op moduuli,
Takaisin Tiltu-kurssin pääsivulle
Vastuuopettaja: Sirkka-Liisa Varvio
Laajuus: 5 op moduuli Tilastotiede tutuksi -kurssista.
Esitietovaatimukset: Kurssilaisilta ei edellytetä tilastotieteen muiden kurssien aiempaa suorittamista. Lukion matematiikka, erityisesti todennäköisyyslaskenta. Englanninkielistä tekstiä on syytä osata lukea.
Ilmoittautuminen: Linkki weboodi-rekisteröitymiseen on Tiltu-kurssin pääsivulla
Viikottaiset laskuharjoitukset: Tilastotieteen perukäsitteisiin ja menetelmiin perehdyttävät viikottaiset tehtävät julkaistaan moduulin Moodle-oppimisympäristössä torstaisin, 10.9 alkaen. Tehtävien ratkaisut palautetaan Moodlen 10 päivän sisällä ja ensimmäisten tehtävien palautus on v iimeistään sunnuntaina 20.9.
Ratkaisuihin saa ohjausta:
- Tiltun omassa ohjaustilaisuudessa keskiviikkoisin 14-16, 16.9 alkaen, Exactumin luokassa B322, I ja II opetusperiodit: Tuomo Nieminen, Toni Lehtonen, Minna Vehkala
- Digitaalisesti, Moodlen kautta, I ja II opetusperiodit: Tuomo Nieminen ja Ville Parkkinen, I periodi: Henri Karttunen.
- Ratkomossa tilastotieteen ohjaajalta, Tommi Mäkliniltä, joka on paikalla torstaisin 10-12 ja perjantaisin 9-11, I ja II opetusperiodit
- On suositeltavaa, että ratkaiset tehtäviä toisen opiskelijan kanssa, perustakaa pienryhmiä!
- Mikäli lukion matematiikkasi kaipaa päivitystä, laitoksella on Lukiomatematiikan kertauskurssi, johon voit liittyä missä vaiheessa tahansa syksyn kuluessa.
Itseoppimisen materiaalina on kirja: Sheldon Ross, Introductory statistics, 3.painos, Academic Press
- Kirja on e-kirjana yliopiston kirjastossa: E-kirjaopas - ohjeita e-kirjojen käyttöön. Löydät kirjan kirjoittamalla Helsingin yliopiston kirjaston pääsivulla olevaan hakuikkunaan Sheldon Ross Introductory statistics. Kaisa-kirjastossa on lainattavia kappaleita sekä lukusalikappaleita, joita on tulossa myös Kumpulan tiedekirjastoon. Kirjasta löytyy googlaamalla myös avoin pdf-versio.
- Tilastotieteen käsitteet ja menetelmät on hyödyllistä oppia englanniksi ja suomeksi: Tilastotieteen ja todennäköisyyslaskennan englantilais-suomalainen sanasto, Petri Koistinen. Tässä sanakirja jossa lukuisia muitakin kieliä: ISI. Yleiset sanakirjat: kirjaston MOT-sanakirjat.
Tiltun laskuharjoitusmoduulin Moodle-linkki
- Moodle pyytää sinua "rekisteröitymään kurssille". Mutta sinähän olet jo rekisteröitynyt weboodiin, siis kurssille. Moodle tarvitsee lisäksi Moodle-rekisteröitymisen, josta se käyttää ilmaisua "rekisteröityminen kurssille".
- Moodlesta löydät laskuharjoitustehtävät, sekä ohjeet niiden palautukseen ja arviointiin.
- Tiltun luento+essee -moduulilla on erillinen Moodle
- Molemmilla moduuleilla on yhteinen, anonyymi keskustelualue lyhyitä asiallisia kommentteja (esim kritiikkiä ja kiitosta) varten. Laskuharjoituksia koskevat pulmakysymykset toisille opiskelijoille ja ohjaajille olisi parempi lähettää Moodleen, ei Presemoon. Voit saada laskuharjoituspisteitä myös siitä että osoitat aktiivisuuttaa vastailemalla toisten opiskelijoiden kysymyksiin: Presemo ei tähän tarkoitukseen toimi.
http://presemo.helsinki.fi/tiltu
Ajankohtaista
- Laskuharjoituksia koskevat tiedotteet yms. ohjaajilta ja vastuuopettajalta ilmestyvät Moodlessa. Voit saada myös sähköpostilla ilmoituksia siihen osoitteeseen, jonka olet antanut weboodiin.