3 - Ohjeet
Dokumentaatiota:
4 - Linkkejä dokumentaatioihin
RedHatin pikakurssi OpenShftiin ja kontteihin (selitetään mitä ja miksi ja annetaan käytännön esimerkkejä, jotkin asiat kuitenkin tämän wikin ohjeissa selkeämmin ja/tai kattavammin)
Ohjeita tavanomaisten tilanteiden ratkaisuun:Sovellus ei toimi openshiftissä vaikka se toimii kuberneteksessa / docker swarmilla / docker-composella?Kyseessä on luultavasti oikeuksiin liittyvä ongelma. 3.4 Konttiprosessien UID:t OpenShiftissä
Miten saan sovelluksen palvelemaan konttialustan ulkopuolista maailmaa (sisä+eteisverkko tai ulkoverkko)?Tarvitset sovelluksen jonka portti on paljastettu OpenShiftissä (esim Dockerfilessä: expose 3000), palvelun, joka kuuntelee TCP-protokollalla samaa porttia ja Routen, joka liittyy Service-objektiin. Route avaa portin joko sisä+eteisverkkoon tai ulkoverkkoon. Tarkemmat ohjeet alla.
Lähtökohdat, alkuoletukset, perusteet:
- Openshiftissä on oltava projekti, johon kontit pystytetään. Projektin luontiin on oikeudet vain konttiklusterin ylläpidolla. Ohjeet projektin tilaamiseen.
- Softan koodin pitää olla git repositoryssä, johon openshiftistä pääsee kiinni. HUOM! Webhookit toimivat vain version.helsinki.fi Gitlabista.
- Kukin repositoryn haara voidaan tarvittaessa mapata erillisiin Openshift-applikaatioihin. Kontin seuraamaa haaraa pystyy myös muuttamaan.
- Gitissä tehdyt muutokset koodiin saadaan julkaistua Openshiftiin automaattisesti webhookeilla tai vaihtoehtoisesti painamalla build-nappia Openshift-projektissa
- Softan käyttämät konfiguraatiot (ympäristömuuttujat kuten tietokannan osoitteet, rajapintojen osoitteet yms.) laitetaan openshiftin configmappeihin ja secretteihin
Kantapään kautta opitut:
- Sovellusten deploy yml-tiedostot (myös Routen ja Servicen) kannattaa ottaa talteen, esim versionhallintaan. Ensimmäinen deploy kannattaa tehdä web-käyttöliittymällä.
- Kun yamlit tallessa, voi kaiken laittaa takaisin pystyyn kätevästi Openshift CLI:llä tai käyttöliittymän oikeassa yläreunassa olevasta '+' - napista.
- Etuna worst case -tilanteessa, jos esim koko klusteri hajoaa tai projekti kosahtaa → yhdellä komennolla taas pystyssä.
Lisämateriaalia:
Suositeltu yhteydenottotapa kysymyksiin on:
https://helsinkifi.slack.com #kontit
Resurssien lisäys/muutospyynnöt kannattaa lähettää sähköpostilla.
grp-openshift-owner@helsinki.fi (alustan ylläpito ja kehitys)
tike-ohjelmistotuotanto@helsinki.fi (sovelluskehitys)