Lineaarialgebra ja matriisilaskenta II, syksy 2011

Luennoitsija: Johanna Rämö

Laajuus: 5 op.

Tyyppi: aineopintoja

Kurssin opetus koostuu laskuharjoitustehtävistä, pajasta sekä luennoista. Kurssi suoritetaan kurssikokeella. Alla on kuvailtu kurssin käytäntöjä. Huomaa, että ne voivat kuitenkin muuttua kurssin kuluessa.

Ajankohtaista

Laskuharjoitukset

Laskuharjoitustehtävät löytyvät täältä.

Kurssilla annetaan viikottain laskuharjoituksia, jotka opiskelijat ratkovat ja palauttavat kirjallisesti. Laskuharjoitusten tekeminen alkaa heti ensimmäisellä luentoviikolla. Tehtävien tekeminen ei ole pakollista, mutta välttämätöntä kurssin sisällön oppimiseksi. On hyvin vaikea päästä kokeesta läpi, jos ei ole tehnyt laskuharjoituksia.

Laskuharjoituksista annetaan 0-6 lisäpistettä, joilla voi korvata koepisteitä. Lisäpisteitä annetaan seuraavan taulukon mukaisesti:

tehtävistä ratkaistu hyväksytysti

15%

30%

45%

60%

75%

90%

pisteet

1

2

3

4

5

6

Laskuharjoitusten palauttaminen

Laskuharjoitukset palautetaan kirjallisesti pajassa olevaan palautuslaatikkoon allaolevan ohjeen mukaisesti. Opiskelija, joka ei ole noudattanut ohjeita, ei ole oikeutettu tehtävistä jaettaviin lisäpisteisiin.

Uudet laskuharjoitukset julkaistaan aina jokaisen viikon tiistaina ja ne pitää palauttaa pajaan viimeistään seuraavan viikon maanantaina klo 17.00 ((warning) Huom! aika muuttunut aiemmasta) (pajan kellon mukaan). Tehtäviä ei voi palauttaa sähköpostitse. Vain oikein tehdyistä ja tarkastajien hyväksymistä tehtävistä myönnetään lisäpisteitä. Tehtävät pyritään tarkistamaan noin kahden päivän kuluessa ja opiskelijat voivat noutaa tarkistetut tehtävät pajasta. Jos tehtäviä ei pystytä ruuhkan takia tarkistamaan kahden päivän kuluessa, ilmoitetaan tästä kurssisivulla.

Ne tehtävät, joita ei hyväksytty, voi korjata ja palauttaa uudelleen niin monta kertaa kuin haluaa ja ehtii. Viimeinen palautuspäivä korjatuille tehtäville on harjoitusten julkaisua seuraavan viikon perjantai klo 17.00.

Mitä aikaisemmin tehtävät palauttaa, sitä enemmän jää aikaa niiden korjaamiseen. Siksi kannattaakin palauttaa osa tehtävistä jo pian laskuharjoitusten julkaisemisen jälkeen.

Paja

Laskuharjoituksia tehdään ohjaajien avustuksella pajassa, joka on salissa C323. Pajassa voi viettää aikaa niin paljon kuin haluaa. Sen
aukioloajat näkyvät alla olevasta aikataulusta.

klo

MA

TI

KE

TO

PE

8-9

 

P

 

P

 

9-10


 


P

 

10-11

P

 

 

 

 

11-12

P

 

 

 

 

12-13

P

 

P

P

 

13-14

P

 

P

P

 

14-15

P

P

P

P

P

15-16

P

P

P

P

P

16-17

P

P

P

P

P

17-18


P

P

 

 

Luennot

Luennoilla käydään läpi laskuharjoituksissa käsiteltäviä asioita. Lisäksi puhutaan muun muassa lineaarialgebran käytännön sovelluksista sekä opiskeltavien käsitteiden historiasta. Luennoille osallistuminen ei ole pakollista. Luennot pidetään salissa A111 viikoilla 44-49 seuraavina aikoina:

Kurssin runko on seuraava:

Materiaalia:

Kokeet

Kurssi suoritetaan kurssikokeella, josta voi saada korkeintaan 48 pistettä. Laskuharjoituksista saatavat lisäpisteet korvaavat koepisteitä.

Kurssikokeen ratkaisuehdotus

Kirjallisuus

Kurssi seuraa Hannu Honkasalon laatimaa luentomonistetta. Siitä käsitellään lukuja 3, 4, 5 ja 6.

Kansilehti
Sisällysluettelo
Luku 1
Luku 2
Luku 3
Luku 4
Luku 5
Luku 6

Halutessaan opiskelijat voivat lukea myös muita lineaarialgebran monisteita ja kirjoja. Mikä tahansa kirja, joka käsittelee Lineaarialgebran alkeita, sisältää todennäköisesti kurssin asiat. Myös seuraavista materiaaleista saattaa olla hyötyä:

Keskustelualue

Voit keskustella toisten opiskelijoiden kanssa kurssiin liittyvistä asioista Moodlessa.

Ilmoittaudu

Unohditko ilmoittautua? Mitä tehdä.