Tätä ohjetta ei enää päivitetä. Ks. Opettajan Moodle-opas.Moodle-kursseille tulee automaattisesti kategoriakohtainen väritys. Tiedekuntien kategorioissa oleville kursseille väritys on tiedekunnan oman värin mukainen. Muissa kategorioissa esim. erillislaitosten kursseissa peruspohjana käytetään yliopiston graafisen ilmeen mukaista harmaata väritystä. 

Kurssin opettaja pystyy kuitenkin päivittämään muuten oman kurssinsa ilmettä hyödyntämällä aiheiden/osioiden yhteenveto-kenttiä, joihin voi lisätä kullekin aihelaatikolle/viikolle otsikon, kuvan, taulukon, linkkejä jne. Määritykset voi tehdä joko Moodlen omalla tekstieditorilla tai HTML-muotoiluin. Aiheen yhteenveto -kenttä löytyy kunkin aiheen numeron vierestä (pieni rataksen näköinen muokkaa-ikoni näkyy opettajalle aina muokkaustilan ollessa päällä).

Kurssin aiheet/viikot/osiot näkyvät kurssin sivulla oletuksena allekkain, mutta opettaja voi halutessaan valita asetukset myös niin, että kukin osio näytetään omalla sivullaan (Muokkaa asetuksia > Kurssiformaatti > 

Aiheen yhteenvedon muokkaukseen löytyy myös ohjevideo. Tarkempi ohje kuvan lisääminen kurssialueen alkuun otsikon yhteyteen tai aiheeseen löytyy omalta sivultaan.

Myös kurssialueelle valitut lohkot vaikuttavat visuaaliseen ilmeeseen ja usein myös helpottavat opiskelijoiden navigointia kurssialueella etenkin kurssin etusivun ollessa pitkä. Lohkot voi halutessaan järjestellä nuolinäppäimillä (muokkaustila päällä) jompaan kumpaan laitaan (oikealle tai vasemmalle) kaikki, jolloin kurssista saadaan kaksipalstainen. Lohkovalikoimassa on runsaasti erilaisia vaihtoehtoja. Tekstilohko mahdollistaa myös vapaan tekstin kirjoittamisen ja siihen voi tehdä myös HTML-muotoiluja.