Navigointiohje versioon 3.2. HY:n nykyinen Moodle-versio. 

Opettaja voi sallia pääsyn kurssialueelle ilman, että sinne täytyy rekisteröityä opiskelijaksi. Vieras ei voi "suorittaa kurssia" eli tehdä tehtäviä tai osallistua keskusteluihin, mutta voi esimerkiksi avata sisältöjä. 


Vierailijat sallitaan sivun vasemmassa laidassa Navigointi-valikon (eli hampurilais-ikonin) kohdassa Osallistujat > valitse sivun oikeasta laidasta ratas-valikosta Osallistujien lisäämistavat). Avaa rekisteröitymistapa "Pääsy vierailijana" silnä-ikonista. Katso tarkemmat ohjeet opettajan oppaasta.

Vieraat ilman salasanaa

Voit myöntää vieraille pääsyn myös ilman salasanaa. Tässä vaihtoehdossa kuka tahansa voi käydä katsomassa kurssialuetta, jos et määrittele kurssin asetuksiin vieraille lainkaan salasanaa. Esimerkiksi keskustelualueen viestejä pääsee lukemaan, mutta tenttejä ei pääse tekemään.

Vieraat, joilla on salasana

Jotta tämä asetus toimisi, kurssilla pitää olla määriteltynä vierailijoille erillinen salasana. Tällöin vieraana pystyy kirjautumaan kurssille ainoastaan sellaiset käyttäjät, joille opettaja on kertonut tai lähettänyt kurssin salasanan (huom. eri kuin kurssiavain jota opiskelijat käyttävät itserekisteröitymiseen!).

Miten käyttää pääsy vierailijana -ominaisuutta?