Child pages
  • Kurssialueille rekisteröityminen
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Kurssialueille rekisteröityminen

Moodle-kursseille voi liittyä itse osallistujaksi eli itserekisteröityä, mikäli kurssin vastuuhenkilö/opettaja on tämän sallinnut. Itserekisteröinnin voi tehdä Moodlen etusivun kautta: http://moodle.helsinki.fi.

  • Jos opettajasi on toimittanut sinulle kurssialueen verkko-osoitteen, voit käyttää sitä. Suositus on, että opettaja jakaa verkko-osoitteen Opintoni-sivun kautta.
  • Jos opettajasi on antanut sinulle kurssialueen nimen, etsi se Moodlesta. Hakutoiminto Etsi kursseja löytyy Katsaus kursseistani -sivulta. Hakumääreenä voi olla kurssin nimi, nimen osa tai lyhenne. Kun löydät oikean kurssin, klikkaa sen nimeä.
  • Jos et löydä oikeaa kurssia, tarkista opettajalta, millä tavalla kurssille liitytään.

Jos et ole jo kirjautuneena Moodleen, seuraavaksi Moodle pyytää kirjautumista. Katso tarvittaessa kirjautumisohjeita kohdasta Kirjautuminen Moodleen.

Lopuksi lisää vielä kurssiavain, jos Moodle sellaista kysyy. Kurssiavain = kurssin rekisteröitymisen salasana, jota kysytään vain kerran kurssille liityttäessä. Kysy tarvittaessa kurssiavainta kurssisi vastuuhenkilöltä tai opettajalta.


Vinkkejä kurssialueille rekisteröitymiseen

  • Joillakin kursseilla riittää, että ilmoittaudut Sisussa ja pääset tämän jälkeen suoraan Moodle-alueelle. Huomaa kuitenkin, että ilmoittautumisen jälkeen voi mennä kaksi tuntia ennen kuin pääset Moodle-alueelle.
  • Jos Moodle-kurssia ei löydy, kurssille rekisteröitymistä ei ole ehkä vielä avattu. Varmista itserekisteröinnin avautuminen ja kurssin alkaminen tarvittaessa opettajaltasi/kurssin vastuuhenkilöltä.
  • Jos Moodle pyytää itserekisteröitymiseen tarvittavaa avainta, et pysty liittymään kurssille ilman sitä. Jos et tiedä kurssiavainta, pyydä se opettajaltasi/kurssin vastuuhenkilöltä.
  • Jos käyttäjätunnuksesi on vanhentunut tai salasanasi unohtunut, et voi rekisteröityä Moodle-kursseille. Ks. Salasanan vaihtaminen verkossa.  Tarvittaessa käy yliopiston ID Point -palvelupisteeseessä.
  • Voit myös itse poistua Moodle-kursseiltasi. Älä kuitenkaan klikkaa Poista minut kurssilta -linkkiä ennen kuin olet saanut kurssista opintosuoritusmerkinnän Sisuun!  Jos poistat itsesi kurssilta, toiminto piilottaa kurssin opettajalta kaikki oppimistehtäväsi arviointeineen. Jos vahingossa poistat itsesi Moodle-alueelta, ota yhteyttä kurssin vastuuhenkilöön ja pyydä häntä lisäämään sinut takaisin kurssialueelle ja samalla palauttamaan tehtäväsi. 


Save

Save

Save