Child pages
  • Mihin lohkoni ovat kadonneet?
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Moodle 2:ssa kaikkien näkymien sivupalstoissa näkyviä lohkoja voi siirtää vasemman reunan telakkaan. Telakointi on henkilökohtainen ominaisuus, minkä takia sama kurssialue ei välttämättä näytä eri käyttäjille samanlaiselta. Jos ihmettelet, mihin lohkosi ovat hävinneet, kurkkaa vasemmasta reunasta.

Kaikkia kurssialueen lohkoja voi "telakoida" eli siirtää kurssialueen vasempaan reunaan välilehdiksi. Telakointi on käyttäjäkohtainen ominaisuus eli opettajan tekemä lohkojen telakointi ei vaikuta opiskelijoiden näkymään!

Telakointiin on oma painikkeensa jokaisen lohkon oikeassa ylänurkassa. Telakointi laitetaan päälle ja puretaan samasta painikkeesta. Alla olevissa kuvissa telakoinnin idea on selitetty havainnollisemmin (klikkaa kuvat isommiksi).

Kuva 1. Näin laitat lohkon telakkaan. Esimerkissä telakoidaan Navigointi-lohko. Klikkaa hiirellä telakointi-painiketta lohkon otsikkorivin oikeassa reunassa (nuoli).

Kuva 2. Tältä näyttää telakoitu lohko. Lohko on saatavilla vasemmassa sivupalkissa ja se avautuu, kun viet hiiren sen päälle.

Kuva 3. Näin telakointi puretaan. Vie hiiri telakoidun lohkon päälle ja paina telakointi-painiketta.