Child pages
  • Miten saan takaisin poistamani lohkon?
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Moodlessa lohkoja voi poistaa, siirtää ja telakoida (siirtää vasemman reunan sivupalkkiin piiloon).

Telakointi

Olet ehkä epähuomiossa telakoinut lohkon vasemman reunan sivuvalikkoon. Telakoinnin saa päälle ja pois päältä samasta painikkeesta (lohkon oikeassa yläreunassa). Telakointi on käyttäjäkohtainen eli vaikka opettaja telakoi lohkoja, se ei vaikuta opiskelijoiden näkymiin.

Telakointi puretaan samasta painikkeesta kuin laitetaan päälle. Vie hiiresi telakoidun lohkon päälle, jolloin lohko avautuu. Paina lohkon oikean yläreunan nuoli-painikkeesta (katso kuva, sen saa myös klikattua isommaksi).

Lisää lohko -lohko

Toinen vaihtoehto on, että olet poistanut lohkon kokonaan kurssialueeltasi (muokkaustilassa ollessasi olet painanut punaista ruksia, mikä poistaa lohkon kurssin etusivulta). Ei hätää, lohkon saa lisättyä uudelleen eli laita muokkaustila päälle ja valitse oikeassa reunassa näkyvästä "Lisää lohko"-lohkon pudotusvalikosta poistamasi lohko. Navigointi-lohkoa ja Asetukset lohkoa ei käyttäjä voi kokonaan poistaa, joten mikäli nämä lohkot ovat hukassa, tarkista telakka.

Jos kyseessä olevaa lohkoa ei näy lainkaan Lisää lohko -lohkon pudotusvalikon listassa, niin silloin kyse on oletettavasti silloinkin yllä mainitusta telakoinnista. Osa lohkoista voi olla kurssialueella vain yhden kerran, vaikkakin ehkä telakkaan piilotettuna, jolloin lohkon uudelleenlisäystä ei voi tehdä Lohkot-lohkosta uudelleen. Tällöin tarkista ensin telakka eli kurssisi vasemman reunan harmaa sivupalkki.