Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Internet Explorer -selaimen kanssa on ongelmia E-lomakkeessa, jos lomakkeeseen on kopioitu tekstejä suoraan Wordista. Wordista suoraan kopioidun tekstin mukana tulee sellaisia tekstin muotoiluja, jotka voivat rikkoa lomakkeen nimenomaan silloin, kun käytetään IE:tä vastaamiseen. Vastaaja saattaa nähdä lomakkeen otsikon ja johdantotekstin, mutta ei varsinaisia kysymyksiä. Vastaaja saattaa myös nähädä koko lomakkeen, mutta Tallenna-napin painamisen jälkeen ei tapahdu mitään. Ongelmaa ei ole havaittu muissa selaimissa (esim. Mozilla Firefox), joten ongelmallisiinkin lomakkeisiin pääsee vastaamaan muita selaimia käyttämällä.

Mikäli havaitset tällaisen ongelman omassa lomakkeessasi, puhdista ongelmalliset tekstipätkät näin:

  • avaa E-lomake Internet Explorer -selaimella (puhdistusoperaatio ei toimi muilla selaimilla) http://elomake.helsinki.fi
  • siirry lomakkeen muokkauseditoriin ja siellä kohtaan, johon olet tuonut tekstiä Wordistä (usein johdanto, alkuteksti, lopputeksti, seliteteksti tai palaute-kenttä)
  • leikkaa teksti kokonana pois lomakkeesta (maalaa teksti hiirellä, valitse hiiren oikeasta napista leikkaa/cut)
    avaa Notepad tai Wordpad ja liitä poistettu tekstipätkä siellä uuteen tekstitiedostoon (liitä/paste). Huom. älä käytä tässä Wordia!
  • leikkaa teksti uudelleen Notepadista/Wordpadista (leikkaa/cut) ja liitä se takaisin lomakkeelle oikeaan kohtaan (liitä/paste)

Toimenpiteen voi tehdä myös julkiselle lomakkeelle. Teksteihin halutut muotoilut (lihavoinnit, rivinvaihdot, linkit jne.) voit tehdä uudelleen E-lomakkeen puolella.

Tekstin puhdistusoperaatio on jäänyt tarpeettomaksi 17.5.2010 jälkeen luotujen uusien lomakkeitten osalta tekstieditorin uudistuksen myötä! Ongelma voi kuitenkin toistua, kun vanhoja lomakkeita kopioidaan uuden pohjaksi (tällöin virheellisiä Wordin muotoilukoodeja voi vielä jäädä lomakkeisiin). Kannattaa aina tarkistaa lomake IE-selaimessa julkaisun yhteydessä!