Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

E-lomakkeisiin voidaan liittää kuva-aineistoja ainoastaan linkkinä (verkossa jo olevaan kuvaan). E-lomakkeelle ei voi siis ladata kuvatiedostoja. Lomakkeen alkuun voi esimerkiksi liittää ns. bannerikuvan, jos verkosta löytyy sopivaa materiaalia esimerksi HY:n kuvapankista. Huomaa, että verkossa julkaistavan kuvan on oltava muodossa .jpeg, .gif tai .png.

Kirjaudu E-lomakejärjestelmään ja siirry lomakkeesi muokkausnäkymään. Ennen kuin linkität kuvatiedoston lomakkeellesi, kuvan tulee olla jo verkossa ja sinun tulee tietää kuvan verkko-osoite (url). Kuvan linkityksen avulla saat lomakkeeseesi persoonallista, visuaalista ilmettä esimerkiksi logon tai kuvituskuvan avulla.

> Valitse lomake-editorissa välilehti: Lomake
> Valitse kohta: Lomakkeen tekstit
> Voit lisätä kuvan johdantotekstiin, alkutekstiin tai lopputekstiin. Johdanto tulee lomakkeen pääotsikon alle ja alkuteksti otsikon yläpuolelle. Lopputeksti tulee aivan lomakkeen loppuun. Bannerikuva tai logo toimii usein parhaiten, kun se on liitetty alkutekstiin (aivan lomakkeen yläreunaan).
> Klikkaa tekstieditorin oikean reunan vihreää puu-ikonia "Lisää kuva" siinä tekstikentässä, johon haluat kuvan (johdanto, alkuteksti tai lopputeksti)
> Anna kuvan URL ja seliteteksti
> Lisää
> Muista tallentaa!

Halutessasi kuvia myös keskelle lomakkeen kysymyksiä, voit lisätä niitä yllä ohjeistettuun tapaan myös seliteteksti-kenttiin. Voit sitä kautta esimerkiksi lisätä väliviivoja lomakkeen kenttäryhmien tai yksittäisten kysymysten väliin. Tällöinkin kuvien tulee olla valmiiksi verkossa, sillä E-lomakkeen palvelimelle ei kuvia voi ladata.

Voit tallentaa kuvasi esimerkiksi henkilökohtaiseen blogiisi tai kotisivuhakemistoosi. Ohje blogin luomiseen: https://blogs.helsinki.fi/?page_id=26