Child pages
  • Miten arkistoin kurssialueeni?
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Tämä ohje on vanhentunut. Ks. päivitetty ohje Opettajan Moodle-oppaasta.


Kurssialueet arkistoituvat automaattisesti, jos niillä ei ole ollut mitään toimintaa yli 12 kk (kukaan ei ole käynyt kurssialueella). Kun kurssien poistoprosessi käynnistyy, saat siitä erikseen aina sähköpostia!

Opettajana et voi itse arkistoida kurssialueitasi Moodlen sisällä. Voit kyllä ottaa kurssistasi varmuuskopion ja tallettaa sen omalle koneellesi. Tämän jälkeen voit sulkea ja tyhjentää kurssialueen ja ottaa sen muuhun käyttöön. Huomiotavaa tässä kurssialueiden kierrättämisessä on se, että kurssin varmuuskopion voi käyttäjätietojen kanssa palauttaa vain Moodle-ylläpito, jos sellainen tarve myöhemmin tulee. Katso lisätietoja kurssialueen sisällön arkistoinnista opettajan oppaan ohjeesta.

Toinen vaihtoehto on pyytää Moodle-ylläpitoa arkistoimaan tai poistamaan kurssialueesi. Tämän jälkeen kurssi poistuu Moodlesta (eikä sinne pääse Moodlesta enää kirjautumaan). Huom. jos kurssilla on monta opettajaa, poistuu kurssi lopullisesti kaikkien käytöstä poistopyynnön jälkeen eli varmista asia ensin muilta opettajilta.

Opiskelijat voivat itse erota vanhoilta kurssialueiltaan valitsemalla Asetukset-lohkosta toiminnon "Rekisteröi minut pois kurssilta...". Näin opiskelijat voivat siistiä vanhentuneet kurssit pois Moodle-etusivultaan. Huomiotavaa tässä on, että poistuminen kurssilta tällä tavalla piilottaa opiskelijan kaikki työt opettajalta eli kurssialueelta ei kannata poistua ennen kuin kaikki arvioinnit on tallennettu opintorekisteriin ja kurssit ovat päättyneet.

Mikäli sinulla on kysyttävää kurssialueiden poistamisesta tai arkistoinnista, ota yhteyttä ok-moodle (ÄT) helsinki.fi -osoitteeseen.