Wiki-palvelun osoite wiki.helsinki.fi muuttuu wiki-emerita.it.helsinki.fi -osoitteeksi 4.12.2023 – katso lisätietoja tiedotteestamme: https://flamma.helsinki.fi/s/1uCkV
The Wiki address wiki.helsinki.fi will change to wiki-emerita.it.helsinki.fi on 4 December 2023 – see more information on Flamma: https://flamma.helsinki.fi/s/sreoE
Wiki-tjänstens adress wiki.helsinki.fi ändras till wiki-emerita.it.helsinki.fi 4.12.2023 – läs mer i vårt meddelande: https://flamma.helsinki.fi/s/fe3MT
Monikieliset kurssisisällöt
Tarkoitus
Jos haluat käyttää kurssillasi useampaa kuin yhtä kieltä ohjeissa ja tehtävänannoissa, voit määritellä kirjoittamiisi kurssisisältöihin merkinnät, joiden avulla Moodle osaa näyttää tekstit opiskelijoille kirjautumisen yhteydessä valitsemalla kielellä. Tämä edellyttää tietysti, että olet kirjoittanut sisällön tuolla kielellä.
Toiminta
Monikieliset tekstit toimivat, esimerkkinä Tiedoston palautus -tehtävä, näin:
- Täytät tehtävänantoa kirjoittaessasi kenttiin Tehtävän nimi ja Kuvaus haluamasi tekstin kolmella kielellä. Alla on ohjeet, miten kielet erotetaan toisistaan.
- Tallennat normaalisti
- Kun opiskelija kirjautuu Moodleen valittuaan kieleksi suomen, hän näkee kirjoittamasi suomenkielisen tehtävän ja tehtävänannon. Jos opiskelija on valinnut kieleksi ruotsin, hän näkee vastaavasti kirjoittamasi ruotsinkielisen tehtävänannon, ja englanti-valinnalla englanninkielisen.
Huomaa: Jos et kirjoita tekstejä kaikilla kolmella kielellä, vaan vaikka vain suomeksi ja englanniksi, ja opiskelija käyttää Moodlea ruotsiksi, jolla et ole tehtävänantoa kirjoittanut, opiskelija näkee tekstit sillä kielellä, joka on määritelty ensimmäisenä kussakin kentässä.
Tutustu esimerkkikurssiin
Moodlessa on esimerkkikurssialue, jonka sisällöt on toteutettu ensisijaisesti suomeksi ja toissijaisesti englanniksi. Kun vaihdat Moodlessa kieltä, näet sisällöt valitsemallasi kielellä tai ruotsin valitessasi sisällöt ovat suomeksi.
- Kurssialue-esimerkki: Opiskelutekniikka