Child pages
  • Miten päästän kurssialueelle vieraita?
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Navigointiohje versioon 3.2. HY:n nykyinen Moodle-versio. 

Opettaja voi sallia pääsyn kurssialueelle ilman, että sinne täytyy rekisteröityä opiskelijaksi. Vieras ei voi "suorittaa kurssia" eli tehdä tehtäviä tai osallistua keskusteluihin, mutta voi esimerkiksi avata sisältöjä. 


Vierailijat sallitaan sivun vasemmassa laidassa Navigointi-valikon (eli hampurilais-ikonin) kohdassa Osallistujat > valitse sivun oikeasta laidasta ratas-valikosta Osallistujien lisäämistavat). Avaa rekisteröitymistapa "Pääsy vierailijana" silnä-ikonista. Katso tarkemmat ohjeet opettajan oppaasta.

Vieraat ilman salasanaa

Voit myöntää vieraille pääsyn myös ilman salasanaa. Tässä vaihtoehdossa kuka tahansa voi käydä katsomassa kurssialuetta, jos et määrittele kurssin asetuksiin vieraille lainkaan salasanaa. Esimerkiksi keskustelualueen viestejä pääsee lukemaan, mutta tenttejä ei pääse tekemään.

  • Mikäli käyttäjä on kirjautunut Moodleen, ja menee kurssialueelle, jossa vieraat on sallittu, Moodle päästää käyttäjän vieraana sisään automaattisesti.
  • Jos käyttäjä ei ole kirjautunut Moodleen, Moodle kysyy, haluaako käyttäjä kirjautua vieraana.

Vieraat, joilla on salasana

Jotta tämä asetus toimisi, kurssilla pitää olla määriteltynä vierailijoille erillinen salasana. Tällöin vieraana pystyy kirjautumaan kurssille ainoastaan sellaiset käyttäjät, joille opettaja on kertonut tai lähettänyt kurssin salasanan (huom. eri kuin kurssiavain jota opiskelijat käyttävät itserekisteröitymiseen!).

  • Mikäli käyttäjä on kirjautunut Moodleen, ja menee kurssialueelle, jossa vieraat on sallittu salasanalla, Moodle päästää käyttäjän vieraana sisään vasta salasanan antamisen jälkeen.
  • Jos käyttäjä ei ole kirjautunut Moodleen, Moodle kysyy, haluaako käyttäjä liittyä kurssille vieraana. Tämän jälkeen kysytään vielä salasanaa, jonka jälkeen Moodle päästää käyttäjän kurssille.

Miten käyttää pääsy vierailijana -ominaisuutta?

  • Jos haluat tehdä julkisen kurssialueen esimerkiksi esitelläksesi omaa opetustasi, salli vieraat ilman salasanaa. Muista kertoa opiskelijoillesi, että esimerkiksi heidän keskustelunsa voivat näkyä kenelle tahansa!
  • Jos haluat, että esimerkiksi vieraileva luennoitsija, jolla ei ole pääsyoikeutta HY:n Moodleen, pääsisi katsomaan kurssialuetta ennen omaa luentoaan, salli pääsy vieraille, joilla on salasana, ja lähetä salasana vain ko. luennoitsijalle.