Kohderyhmä

Helsingin yliopiston opiskelijat ja henkilökunta sekä HUS:n henkilökunta.

Ennakkovaatimukset

Osallistujilta odotetaan Opiskelijan digitaidot -kurssin tiedonhankintaosion asioiden hallintaa tai vastaavaa perustietoa tiedonhankinnasta. Ennakkomateriaali ja -tehtävät ks. Oppimateriaalit-kappale.

Osaamistavoitteet

Kurssin jälkeen

  • ymmärrät erityyppisten kirjallisuuskatsausten erot ja osaat valita oman aiheesi ja tavoitteidesi mukaisen lähestymistavan
  • tunnistat järjestelmällisen tiedonhaun eri vaiheet ja aiheesi kannalta sopivat tiedonlähteet
  • osaat muotoilla aiheestasi hakusanoja, muodostaa hakulausekkeita sekä soveltaa ja muokata hakutekniikkaasi eri tiedonlähteiden ominaisuuksien mukaisesti
  • tiedät, miten arvioida hakutuloksiasi ja dokumentoida hakusi
  • hahmotat hakutulostesi jatkokäsittelyn viitteidenhallintaohjelmalla

Sisältö ja toteutustavat

Ennakkomateriaalin itseopiskelu (kaikille avoin) ja vapaaehtoinen Zoom-tapaaminen (tarjolla vain Helsingin yliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle sekä HUS:n henkilökunnalle).

Kurssilla tutustut itsenäisesti kaikille avoimen Moodle-alueen itseopiskelumateriaalin avulla tiedonhakuun systemaattista kirjallisuuskatsausta varten ja työstät omaa tiedonhakuaihettasi. Voit tämän jälkeen osallistua Zoom-verkkotapaamiseen, jossa keskitytään tiedonhaun toteutukseen tietokannassa. Tapaamisessa oletetaan, että hallitset kurssin ennakkomateriaalissa käsitellyt asiat.

Osallistu verkkotapaamiseen paikassa, jossa voit keskittyä tilaisuuden kuuntelemiseen. Voit halutessasi esittää kysymyksiä ja keskustella chatissa ja/tai mikrofonin kautta.

Oppimateriaalit

Kurssin Moodle-alue – lue ennakkomateriaali ja tee tehtävät ajoissa ennen verkkotapaamista. Varaa tähän aikaa 1-2 tuntia.

Ilmoittautuminen  

Ilmoittautuminen kirjaston kurssitarjontasivulla, jossa näkyvät tulevat kurssit, aikataulut, opetuspaikat ja linkit ilmoittautumislomakkeelle. Ilmoittautuneet saavat sähköpostitse vahvistusviestin ja päivää ennen kurssia tervetuloviestin.

Vastuutaho

Kysymykset ja koulutukseen liittyvät viestit: kouluttaja-lista[at]helsinki.fi
Taina Kettunen (taina.kettunen[at]helsinki.fi)
Kurssin järjestää Helsingin yliopiston kirjasto.  Kurssi ei ole Sisussa eikä siitä saa merkintää Sisuun.

Kieli

Kurssi järjestetään suomeksi. 
  • No labels