Saavutettavuudella pyritään siihen, että opiskelu mahdollistuu kaikille - myös heille, joilla on käytön rajoitteita tai haasteita kuten aistivammoja. Huomioi erilaiset käyttäjät jo MOOCin valmistelu- ja suunnitteluvaiheissa.
MOOCien pitää olla saavutettavia syksystä 2020 alkaen.
- Flamma-uutinen 2.9.2020: Edistä yhdenvertaisuutta - tee saavutettavaa sisältöä!
- Saavutettavuus HY:n digipalveluissa (Flamma)
- Opetusvideot ja videotallenteet
- Ennen 23.9.2020 julkaistuja videoita ei tarvitse tekstittää.
- Poiminta 15.5.2020 (tarkista mahdollinen päivitys Flammasta): "Koskeeko saavutettavuusdirektiivi videoita, äänitiedostoja ja luentotallenteita?
Julkisesti katseltavaksi tarkoitetut videot ja äänitiedostot on tekstitettävä lähetyskanavasta riippumatta viimeistään mahdollisimman pian niiden julkaisemisen jälkeen.
Unitube-lataamoon on tulossa tekstitystyökalu, yliopistolaisten käyttöön on hankittu Screencast-O-Matic –tekstityssovellus ja tekstitystä voi tilata myös ulkopuolelta.
Vanhoja videoita tai suoria lähetyksiä ei tarvitse tekstittää. Ei-avoimessa ympäristössä määräajan (esimerkiksi lukukauden ajan) katsottavissa olevia videoita ei ole pakko tekstittää."
"Verkkosivuilla julkaistujen videoiden ja äänilähetysten pitää olla saavutettavuusvaatimusten mukaisia 23.9.2020 alkaen (ja viimeistään 14 vrk sen jälkeen, kun ne on julkaistu)." - Lisätietoa videoiden ja äänilähetysten saavutettavuudesta (saavutettavuus.fi)
- Moodle ja saavutettavuus mm. Tarkista sisältösi saavutettavuus Moodlen työkaluilla! Sama työkalu löytyy mooc.helsinki.fi -kursseilta.
- Esteettömyys ja helppokäyttöisyys Blackboard Open LMS:ssä