Child pages
  • Opettajalinjan työpaja II, syksy 2007
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Opettajalinjan työpaja II, syksy 2007
Algebra I

Luennoitsija

FT Okko Kanerva

Laajuus

10 op.

Tyyppi

Aineopintoja.

Luentoajat / teoriatunnit*

ti 12.25 - 14.05 C123, ke 14-16 D123 (viikoilla 36-42 ja 44-50)

Kannattaa huomata, että kurssi Geometria (jonka luentoajat menevät osittain päällekäin) luennoidaan myös keväällä, joka onkin perinteinen aika sille. Tämän syksyn Geometria on ylimääräinen ja johtuu tutkinnonuudistuksen siirtymävaiheesta. Muista ongelmista kannattaa ottaa yhteyttä.

Esitietovaatimukset

Varsinaisia yliopistollisia esitietoja ei oikeastaan tarvita, ennemmin esitaitoja: Useimmille on aikaisempi kokemus yliopistomatematiikan opiskelusta ja matemaattisesta ajattelusta suureksi avuksi tällä melko abstraktilla alalla.

Laskuharjoitukset*

Periodi

Päivä

Aika

Paikka

Pitäjä

I

to

9-11

C123, C122

Okko Kanerva

II

to

9-11

C122

Okko Kanerva

Harjoituksetkin ovat viikoilla 36-42 ja 44-50.

Tehtävät (ilmestyvät normaalisti harjoitustilaisuutta edeltävällä viikolla):
t1, t2, t3, t4, t5, t6, t7, t8, t9, t10, t11, t12, t13, t14 - myös noudettavissa huoneesta C127.

Ajankohtaista

  • Kurssin tulokset kurssikokeen II jälkeen.

Vanhat uutiset.

Materiaalia yms.

Kuvaus

Tämä työpaja on vaihtoehtoinen tapa suorittaa tutkintovaatimusten kohta Algebra I. Se on lähinnä tarkoitettu opettajaksi aikoville, joista suurin osa on opiskellut yhdessä jo viime syksystä. Opiskelu on tavallista ongelmakeskeisempää, ja siinä korostuu vuorovaikutus kaikkien osallisten (oppilaiden ja ohjaajan) välillä. Myös oivaltamisen ongelmaa pohditaan.

Pajan suoritus koostuu aktiivisesta osallistumisesta teoriatunneille (luennoille) ja laskuharjoituksiin, suullisista ja kirjallisista tehtävistä tai töistä sekä kurssikokeista.

Oppimateriaalin runkona (tai oheislukemistona) on kirja Tauno Metsänkylä, Marjatta Näätänen: Algebra (Limes ry, 2. korjattu painos 2005; vanhempikin painos kelvannee). Ohella saatetaan saatetaan käyttää muitakin kirjoja. Ensin mainitun kirjan sisällysluettelosta saa karkean käsityksen kurssin aihepiiristä.

Pajaan voidaan ottaa runsaat 20 opiskelijaa, ilmoittautua voi ohjaajalle sähköpostitse ja paikan päällä kurssin alussa. (Etusijalla ovat viime lukuvuoden Paja I:een osallistuneet.)

Muuta

Lisätietoja pajasta saa esim. sähköpostitse ohjaajalta.
*Lukujärjestystä säädettiin osallistujien kesken kurssin alussa.

  • No labels