Child pages
  • Linkin lisääminen HY-wikiin
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Redirection Notice

This page will redirect to http://docs.moodle.org/all/fi/HY-Linkin_lis%C3%A4%C3%A4minen_HY-wikiin in about 2 seconds.

Huom. Tässä ohjeessa neuvotaan HY:n Confluence-wikialueen yhdistäminen Moodleen. Mikäli aiot käyttää Moodlen sisäistä wikiä, löytyy siihen oma ohjeensa.

Ohjeita Confluence-wikin etusivulla:

  • Wikin pikaopas, jossa neuvotaan wikisivun muokkaus, uusien sivujen ja liitetiedostojen lisääminen, sekä
  • Ohjeet wikialueen ylläpitäjille, joissa neuvotaan esim. miten rajaat sivujen näkyvyyttä, jos haluat opiskelijaryhmille omia alueita.

Confluence-wikialue (ulkoinen wiki) voidaan linkittää Moodle kurssille

Wikialue lisätään kurssialueelle, kuten muutkin linkit Lisää aineisto / Verkko-osoite. Linkki voidaan tehdä vain jo olemassa olevaan wikialueeseen eli luo ensin uusi wikialue! Yleensä wikialue kannattaa luoda (jos kyse on uudesta alueesta) vasta sen jälkeen, kun opiskelijat ovat rekisteröityneet Moodle-kurssille. Julkiseen, jo olemassa olevaan wikialueeseen voidaan linkki toki tehdä jo aiemmassa vaiheessa (kun kurssi on rakennusvaiheessa).

Valitse lopuksi "Tallenna" sivun alareunasta. Nyt kurssin etusivulla näkyy linkki wikialueeseen.

Ennen kuin wikialue on valmis opetuskäyttöön, sen etusivua kannattaa vielä muokata. Siirry wikialueelle aktiviteettilinkistä, ja muokkaa wikisivua oikean ylänurkan Edit-nappulasta. Wikisivulla kannattaa ainakin olla tehtävänanto, sekä mahdollisesti valmiiksi luodut alasivut ryhmätöitä varten. Tarkempia ohjeita wikin opetuskäytöstä kannattaa lukea Pedawikistä, erityisesti sivu wikissä käytettävistä tehtävätyypeistä.

Huomioitavaa:

  • Conflluence-wikialue voi olla julkinen, jolloin kaikki opiskelijat pääsevät sitä lukemaan suoraan. Huomio, että myös muut saattavat lukea julkista wikiä. Mieti, annatko kaikille HY:n confluence-käyttäjille myös muokkausoikeudet wikiin?
  • Confluence-wiki voi olla suljettu, mutta jokaiselle opiskelijalle pitää antaa erillinen oikeus lukea ja muokata wikialuetta. Oikeudet jaetaan Confluence-wikin puolella. Kätevimmin tämä tapahtuu silloin, kun wikialue luodaan vasta siinä vaiheessa, kun kurssin opiskelijat ovat jo tiedossa. Tällöin wikialueen tilauslomakkeeseen voi suoraan määritellä oikeudet tietylle käyttäjäjoukolle!