Child pages
  • Miten annan automaattipalautetta opiskelijalle tehtävässä?
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Tätä ohjesivua ei enää päivitetä. Ks. Opettajan Moodle-opas.


Välillä opettajat haluaisivat hyödyntää tentistä tuttua tapaa antaa opiskelijoille yhteinen palaute tehtävässä esim. mallivastaus, itsearvioinnin ohjeet ja kriteerit tai tarkistuslista. Suoraan tehtävä-aktiviteetissa ei tällaista automaattipalautuksen mahdollisuutta ole, mutta suoritusten seurannan avulla sellainen on mahdollista rakentaa.

  1. Ota ensiksi opiskelijoiden suoritusten seuranta käyttöön kurssialueella. Oletuksena se on pois päältä. Käy siis muokkaamassa kurssin asetuksia avaamalla kurssin etusivu > Asetukset-lohko > Muokkaa asetuksia > Suoritusten seuranta > "Ota opiskelijoiden suoritusten seuranta käyttöön" > Kyllä > Tallenna muutokset.
  2. Luo kurssille uusi tehtävä kohdasta "Lisää aktiviteetti tai aineisto", muokkaustilan ollessa päällä. Määrittele lisäksi ko. tehtävään haluamasi arviointiasetukset (esim. hyväksytty/täydennettävä tai asteikko 0-5=). Luodessasi tehtävää, valitse lisäksi asetussivun lopusta, kohdasta "Opiskelijoiden edistyminen" > Suoritusten seuranta > Näytä tämä kohde suoritetuksi kun ehdot täyttyvät > Vaadi arvosana > "Opiskelijan on palautettava tehtävä saadakseen suoritusmerkinnän". Tallenna ja palaa kurssille.
  3. Luo kurssille tämän jälkeen uusi alasivu (Lisää aktiviteetti tai aineisto > Sivu). Kirjaa sivulle, kohtaan "Sivun sisältö", opiskelijoillesi näytettävä mallivastaus, itsearvioinnin ohje tai tarkistuslista. Valitse lisäksi kohdassa "Rajoita pääsy" > Aktiviteetin esitietovaatimus > Valitse pudotusvalikosta äsken luomasi oppimistehtävä ja toiminto "Merkittävä suoritetuksi". Tallenna sivu. 


Näin toimien sivu, jolla mallivastaus on, ei näy opiskelijoille ennen kuin he ovat palauttaaneet oman työnsä oppimistehtävään. Moodle kuitenkin julkaisee mallivastauksen automaattisesti niille, jotka tehtävän ovat suorittaneet.