Child pages
  • Miten lisään kuvia Moodle-kurssilleni?
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Kuvan lisääminen etusivulle onnistuu Firefox-selaimella helposti "raahaamalla" kuva etusivulle, muokkaustilan ollessa päällä. 

Oikeassa palstassa näkyy tiedostonhallinta, josta hiirellä vedetään (vasen nappi pohjassa) kuvatiedosto oikeaan kohtaan kurssialuetta ja päästetään hiiren nappi irti ja valitaan painike "Lähetä". Kuvatiedostoa voi tämän jälkeen siirtää kurssialueella ihan samalla tavalla kuten muitakin sisältöjä.

Mikäli kuvan raahaaminen ei onnistu, voi kuvan lisätä myös perinteisellä tavalla tiedostona omalta työasemaltasi.

Siirry muokkaamaan sitä aihetta/aineistoa/aktiviteettia, johon haluat lisätä kuvan. "Lisää kuva" toiminto löytyy tekstieditorin muokkausikoneista (kolmas oikealta).

Hae oikea kuva työasemaltasi valitsemalla linkki "Etsi tai lähetä kuva".

Valitse tiedostonvalitsin-ikkunasta "Choose File".

Hae oikea tiedosto työasemaltasi (kaksoisklikkaa oikeaa tiedostoa). Tiedoston nimi näkyy nyt tiedostonvalitsimessa ja voit valita "Lataa tämä tiedosto".

Kuva näkyy nyt esikatseluikkunassa. 

Jos kuvan kokoa halutaan vielä muuttaa, sen voi tehdä "Näkyminen" välilehdeltä. Lopuksi valitaan "Lisää".

Nyt kuva näkyy halutussa kohdassa (esimerkissä aiheen yhteenveto-kentässä, jossa sen paikkaa voi vielä muuttaa suhteessa muuhun ko. kohdassa olevaan sisältöön (tekstiin, otsikkoon jne.). Kun kuva on halutussa kohdassa, tallennetaan vielä muutokset sivun alareunasta.