You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 8 Next »

Moodle-kursseille tulee automaattisesti kategoriakohtainen väritys. Tiedekuntien kategorioissa oleville kursseille väritys on tiedekunnan oman värin mukainen. Muissa kategorioissa esim. erillislaitosten kursseissa peruspohjana käytetään yliopiston graafisen ilmeen mukaista harmaata väritystä. 

Kurssin opettaja pystyy kuitenkin päivittämään muuten oman kurssinsa ilmettä hyödyntämällä aiheiden yhteenveto-kenttiä, joihin voi lisätä kullekin aihelaatikolle/viikolle otsikon, kuvan, taulukon, linkkejä jne. Määritykset voi tehdä joko Moodlen omalla tekstieditorilla tai HTML-muotoiluin. Aiheen yhteenveto -kenttä löytyy kunkin aiheen numeron vierestä (pieni jakoavaimen näköinen muokkaa-ikoni näkyy opettajalle muokkaustilan ollessa päällä).

Aiheen yhteenvedon muokkaukseen löytyy myös ohjevideo. Tarkempi ohje kuvan lisääminen kurssialueen alkuun otsikon yhteyteen tai aiheeseen löytyy pdf-muodossa.

Myös kurssialueelle valitut lohkot vaikuttavat visuaaliseen ilmeeseen ja usein myös helpottavat opiskelijoiden navigointia kurssialueella etenkin kurssin etusivun ollessa pitkä. Lohkot voi halutessaan järjestellä nuolinäppäimillä (muokkaustila päällä) jompaan kumpaan laitaan (oikealle tai vasemmalle) kaikki, jolloin kurssista saadaan kaksipalstainen. Lohkovalikoimassa on runsaasti erilaisia vaihtoehtoja. Tekstilohko mahdollistaa myös vapaan tekstin kirjoittamisen ja siihen voi tehdä myös HTML-muotoiluja. Opiskelijoita voi myös ohjeistaa hyödyntämään lohkojen telakointiominaisuuksia. Telakoinnin voi myös estää opiskelijoilta lohkokohtaisesti (muokkaamalla lohkon asetuksia).

  • No labels