Luumu ja MusaMelinda yhdeksi ryhmäksi

Tiedote 10.1.2018

Kansalliseksi musiikin luetteloinnin ja sisällönkuvailun kehittämisen ja ongelmanratkaisun ryhmäksi musiikkikirjastolaisten vuonna 1994 perustama Luumu-ryhmä ja vuonna 2012 yhtenä Kansalliskirjaston kuvailun yhteistyöryhmistä toimintansa aloittanut, erityisesti Melindan musiikkikuvailukysymyksiin keskittynyt MusaMelinda päättivät yhteiskokouksessaan 6.9.2017, että ryhmät lakkauttavat toimintansa vuoden 2017 loppuun mennessä.

Tilalle muodostetaan yksi musiikkiaineistojen ja musiikkia käsittelevien aineistojen (aineistot, toimijat, auktoriteetit, hakutiedot ym.) kuvailua ohjeistava, Kansalliskirjaston alaisuudessa ja KUMEA-ryhmän ja Sisällönkuvailun asiantuntijaryhmän rinnalla toimiva ryhmä. Uusi ryhmä aloittaa toimintansa vuoden 2018 alussa.

Lisätietoja asiasta antavat molempien vanhojen ryhmien puheenjohtaja Ilkka Haataja, Luumun sihteeri Tommi Viitamies ja MusaMelindan sihteeri Ulla Ikäheimo.Tällä sivustolla Luumu-ryhmä tiedottaa tekemisistään.

Luumu-ryhmä on perustettu toimimaan kansallisena musiikin luetteloinnin ja sisällönkuvailun kehittämisen ja ongelmanratkaisun ryhmänä ja se keskittyy nyttemmin erityisesti musiikin asiasanastoihin, ontologioihin ja YKL-luokitukseen sekä henkilöiden, yhteisöjen ja teosten ohjeellisiin nimimuotoihin.

Ryhmään on pyritty saamaan mukaan edustajia kaikista keskeisistä musiikkikirjastoista ja kirjastoryhmistä. Kokoonpanoa muutetaan tarpeiden mukaan. Kokoukset ovat kiinnostuneille avoimia, mutta niistä ei tiedoteta etukäteen julkisesti. Jos olet kiinnostunut ryhmän toiminnasta, ota yhteyttä puheenjohtajaan tai sihteeriin.

Ryhmän toimenkuvaan liittyvää keskustelua käydään Kirjastot.fi:n Luumu-keskustelufoorumilla.


Luumu-ryhmän kokoonpano (2016-):

Puheenjohtaja Ilkka Haataja (Taideyliopiston kirjasto, Sibelius-Akatemia) ilkka.haataja @ uniarts.fi

Sihteeri Tommi Viitamies (Helsingin kaupunginkirjasto) tommi.viitamies @ hel.fi

Jaska Järvilehto (Helsingin Konservatorion kirjasto)

Toni Korpi (Espoon kaupunginkirjasto)

Anna Kanerva Lamppu (Metropolia Ammattikorkeakoulun ja Pop & Jazz Konservatorion kirjasto)

Jaakko Tuohiniemi (Helsingin yliopiston kirjasto)

Lauri Saarikoski (Yle Arkisto)

Anu Sormunen (Jyväskylän kaupunginkirjasto)

Kateřina Šornová (Kansalliskirjasto)

Miikka Virtanen (BTJ Finland Oy)