Child pages
  • Miten poistan opiskelijat kurssiltani?
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Opiskelijoiden poistamiseen on useita eri tapoja riippuen tarpeestasi. 

1) Mikäli haluat poistaa vain yksittäisiä opiskelijoita kurssialueeltasi ja jättää osan, voit tehdä sen Asetukset / Käyttäjähallinta / Osallistujat -> poista ko. opiskelija oikean reunan "Poista kurssilta" toiminnolla (punainen ruksi).

2) Jos taas hyödynnät samaa kurssipohjaa uudelleen ja vanhat opiskelijat ovat vielä kurssilla, on yleensä parasta nollata koko kurssi, jolloin poistat sekä vanhojen opiskelijoiden pääsyn kurssille, että heidän tuotoksensa. Nollaamistoiminto löytyy Asetukset-lohkosta, kohdasta "Nollaa". Kun poistat käyttäjiä tätä kautta, muista ettet poista kurssilta opettajia (=itseäsi)! Yleensä kannattaa käyttäjien lisäksi poistaa ainakin keskusteluviestit, jos kurssilla on keskusteluja. Samalla voit myös poistaa ryhmäjaot, tuotokset (tehtävät, wikit, tenttisuoritukset jne.). Tämä tapaa poistaa siis myös opiskelijoiden arviointitiedot! 

3) Jos kaikki opiskelijasi ovat itserekisteröityneet kurssillesi, voit poistaa kaikki opiskelijat kerralla myös niin, että poistat koko rekisteröitymistavan Käyttäjähallinta / Osallistujien lisäämistavat / Itserekisteröityminen ja lisäät uusille opiskelijoille uuden rekisteröitymistavan. Huom. tämä tapa ei kuitenkaan poista kaikkia ko. opiskelijoiden tuotoksia alueelta muun muassa keskustelualueen viestejä, tentin suorituskertoja, wikimuokkauksia jne. Tämä tapa poistaa kuitenkin myös opiskelijoiden arviointitiedot! Usein, jos opiskelijoita on runsaasti kurssilla, kannattaakin nollata kurssi (kohta 2).

Lisätietoja opettajan oppaassa.

Jos haluat säilyttää vanhan kurssin arvioinnit, kannatta sulkea nykyinen kurssi opiskelijoilta ja tilata kokonaan uusi kurssipohja uudelle kurssille. Sinne voit Tuo-toiminnolla tuoda vanhan kurssisi rakenteet ja sisällöt ilman opiskelijatietoja.