Tehtävänpalautus

Tehtävän voi palauttaa opettajan määrittelemien asetusten mukaisesti joko tiedosto(i)na tai/ja suoraan Moodlen editoriin kirjoitettavana (verkko)tekstinä. Tehtävä voi olla esimerkiksi essee, referaatti tai tentti.

Todennäköisesti opettajasi on määrittänyt tehtävälle viimeisen palautusajan. Viimeinen palautusaika voi olla ehdoton eli palautusajan jälkeen tehtävää ei voi enää palauttaa.

Palautusajan jälkeen opettaja voi antaa palautetta ja/tai arvosanan. Pääset katsomaan arvioinnin samasta paikasta, jonne palautit tehtävän.

Tehtävien, tenttien yms. vastauksia voidaan tarkastaa Ouriginal-plagiaatintunnistusjärjestelmällä. Saat tästä automaattisesti tiedon ja ohjeet palauttaessasi tehtävää. Palautus lähtee Moodlesta Ouriginal-tarkistukseen ja kun tarkistus on valmis, on tarkistusraportti opettajasi (ja mahdollisesti myös sinun) nähtävissä Moodlesta. Lisätietoa plagiaatintunnistusjärjestelmästä löydät Opiskelijan ohjeista.

Kun kyseessä on yksilötehtävä, osallistujat eivät näe toistensa palautuksia.

Jos tehtävä on ryhmätyö, voi tehtävän palauttaa opettajalle myös ryhmänä, kunhan opettaja on määritellyt tämän Moodlen asetuksiin. Kun ryhmäpalautus on käytössä, kannattaa sopia kuka ryhmäläisistä palauttaa lopullisen tehtävän opettajalle arvioitavaksi. Palautus ja opettajan arviointi näkyvät ryhmän jäsenille.

Sinulla saattaa myös olla oikeus kirjoittaa palautukseen liittyviä lisätietoja Kommentti-kohtaan. Voit kirjoittaa esim. perusteluja aiheen valinnalle tai ohjeita, missä järjestyksessä palauttamasi tiedostot kannattaa katsoa.

Pikaohje: tehtävän palautus

Huom! Jotta opettaja tarkistaa tehtäväsi, täytyy siinä olla opiskelijan nimi ja opiskelijanumero. Tehtävät palautetaan opettajalle, joten muut opiskelijat eivät näe toistensa tehtäviä (pl. ryhmäpalautukset).

Muista palauttaa tehtävä ja lähettää se arvioitavaksi ennen opettajasi asettamaa määräaikaa!

Tiedostojen palautus:

 1. Laadi tehtävä tekstinkäsittelyohjelmalla esim. Wordissä ja muunna se pdf-muotoon (suositus) ja tallenna koneellesi.
 2. Palauta tehtäväsi klikkaamalla Lisää palautus. Opettajasi määrittelemistä asetuksista riippuu montako tiedostoa voit palauttaa.
 3. Raahaa tiedosto hiirellä Tiedostot-kohtaan, jolloin näet ohjeen "Lataa tiedostot pudottamalla ne tähän"

  TAI
  Klikkaa  tiedosto: Lisää
  > Choose File
  > etsi tiedosto koneeltasi ja tuplaklikkaa tiedostoa.
  Tallenna nimellä -kohdassa voit nimetä tiedostosi uudella nimellä.
  Valitse lisenssi Kaikki oikeudet pidätetään.
  > Klikkaa Lataa tämä tiedosto.

 4. Tallenna muutokset. Huom. Jos sivulla on Lähetä arvioitavaksi -painike, paina myös sitä.

Jos haluat poistaa jo lisäämäsi tiedoston, klikkaa Poista palautus -painiketta ja vahvista poisto avautuvassa ikkunassa.

Verkkotekstin tuottaminen ja palautus:

 1. Aloita tehtävän palauttaminen valitsemalla Lisää palautus.

 2. Voit kirjoittaa ja muotoilla vastauksesi suoraan Moodlen tekstieditorissa. Voit myös kirjoittaa tekstin ensin tekstinkäsittelyohjelmassa esim. Wordissa. Teksti kannattaa muotoilla vasta Moodlessa. Kopioi (ctrl + c) vastauksesi Verkkoteksti-kenttään.

 3. Tallenna muutokset. Voit myöhemmin muokata palautustasi painamalla Muokkaa palautusta-painiketta. Kun työsi on valmis ja sivulla on Lähetä arvioitavaksi -painike, paina myös sitä.

Moodle ei erikseen vahvista tehtävän palautusta, mutta näet sen kohdasta "Palautuksen tila", johon tulee teksti: "Lähetetty arvioitavaksi".

Palautusajan jälkeen opettaja voi antaa Moodlessa tehtävästä palautetta, jonka pääset lukemaan tehtävän palautusalueelta. Mahdollinen palaute ja arviointi näkyvät myös kurssisivun vasemmalla olevassa Navigointi-valikossa kohdassa Arvioinnit.


Palautuksen tila -näkymä

Tässä näet arvioinnin tilanteen ja kun työsi on arvioitu, näet myös palautteen. Näkymässä on kooste palautuksestasi: verkkotekstin alku, lista tiedostoista ja kirjoittamistasi kommenteista.

 • Palautuksen lisätiedot: Voit kirjoittaa opettajille lisätietoja palautukseen liittyen. Klikkaa tekstilinkkiä Kommentit (n), kirjoita ja Tallenna kommentti.
 • Muokkaa palautusta -painike: Voit lisätä/muokkata tiedostoja/verkkotekstiä.
 • Lähetä arvioitavaksi -painike: Jos tehtävässä näkyy painike Lähetä arvioitavaksi muista klikata sitä! Näin kuittaat opettajallesi, että palauttamasi työ on lopullinen eikä siihen ole tulossa muutoksia. Samalla lukitset vastauksesi etkä voi tehdä siihen muutoksia.

Esimerkki palautuksesta kuvina

Tässä tehtävässä voit palauttaa sekä verkkotekstiä että enintään kolme tiedostoa sekä kirjoittaa palautukseen lisätietoja. Tehtävässä on myös käytössä ns. Lähetä arvioitavaksi -toiminto, jolla opiskelija kuittaa työnsä valmiiksi (aina se ei ole käytössä).

Suurenna kuvat (1-5) klikkaamalla niitä.

 1. Lisää palautus.

2. Voit kirjoittaa verkkotekstiä ja/tai palauttaa tiedostoja.

3. Voit muokata palautustasi. Jo ladatun tiedoston voi poistaa klikkaamalla Poista palautus -painiketta ja vahvistamalla poiston aukeavassa ponnahdusikkunassa.
Huom! Jos Lähetä arvioitavaksi -painike on näkyvissä, muista viimeistellä palautuksesi klikkaamalla sitä. Tämän jälkeen vastausta ei voi enää muokata.


4. Tehtävä on palautettu opettajalle, mutta opettaja ei ole vielä arvioinut sitä.


 

5. Opettaja on antanut arvion tehtävästä.


Save

Save

Save

Save

Save

Save Save

Save

Save

Save

Save Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save