Child pages
 • Miten saan Tehtävä-aktiviteetilla kerätyt palautukset näkymään kaikille?
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Tehtävä-aktiviteetilla kerätyt palautukset näkyvät vain opiskelijalle itselleen ja kaikille kurssialueen opettajille. Joskus opettaja ei ehkä ole suunnitellut koko työskentelyprosessia ajoissa tai muista syistä huomaa vasta myöhemmin tarpeelliseksi julkaista jo kerätyt palautukset kaikille opiskelijolle, esimerkiksi jatkotyöskentelyä varten.

Tällöin näppärintä on pyytää opiskelijoita palauttamaan työt uudelleen keskustelualueelle.


Alla toinen tapa, jolla saat julkaistua jo kerätyt palautukset. Seuraavalla kerralla kannattaa miettiä työskentelyprosessi ennen aktiviteetin valintaa; sivulla Tehtävien teettäminen opiskelijoilla verrataan eri vaihtoehtoja.

 

Lataa ensin tehtävään palautetut työt zip-pakettina koneellesi näin:

 1. Avaa ko. tehtävä
 2. Näytä palautukset
 3. Arviointitoimenpide > Lataa kaikki palautukset zip-tiedostona (tämä kohta siis taulukon yläpuolella pudotusvalikossa)
 4. Tallenna zip-tiedosto omalle työasemallesi

Tuo sitten tiedostot pakettina opiskelijoiden nähtäväksi Moodleen (aineistokansioon tai keskustelualueelle).

Keskustelualueen etuna kansioon nähden on, että palautettuja töitä voi kommentoida keskustelualueella. 

 1. Laita kurssilla muokkaustila päälle
 2. Lisää aktiviteetti tai aineisto > Kansio (Aineistojen alla) tai Keskustelualue (Aktiviteettien alla) > Lisää. 
 3. Anna kansiolle/keskustelualueelle nimi. 
  1. Jos teet keskustelualuetta, valitse keskustelualueen tyypiksi "yksi keskustelu", jotta kaikki liitetiedostot näkyvät suoraan yhdellä sivulla. Keskustelualueen asetuksista kannattaa myös nostaa liitteiden määrää riittävän isoksi (max. 100), jotta yhteen viestiin saa lisättyä kerralla kaikki tiedostot. 
 4. Lisää zip-paketti uudelle alueelle & pura se.
  1. Jos teet kansion, valitse Lisää kohdassa Tiedostot > Lataa tiedosto > Browse/Valitse tiedosto > Hae äsken tallentamasi zip-paketti omalta työasemaltasi > Lataa tämä tiedosto. Nyt näet zip-paketin kohdassa Tiedosto - klikkaa tiedostopakettia vielä hiirellä ja valitse Pura. Näin saat uuden kansion kohtaan Tiedostot. Poista vielä alkup. zip-paketti kohdasta Tiedostot/Liite - klikkaa tiedostopakettia uudelleen hiirellä ja valitse Poista. Näin opiskelijoille ei näy ladattava zip-paketti, vaan ainoastaan sen sisältämät yksittäiset tiedostot.
  2. Jos teen keskustelualueen, tallenna ensin keskustelualueen asetukset. Avaa keskustelualue kurssin etusivulta. Lisää uusi viesti keskustelualueelle "Lisää uusi aihe". Kirjoita viestille otsikko ja viestin teksti. Valitse Lisää kohdassa Liite > Lataa tiedosto > Browse/Valitse tiedosto > Hae äsken tallentamasi zip-paketti omalta työasemaltasi > Lataa tämä tiedosto. Nyt näet zip-paketin kohdassa Liite - klikkaa tiedostopakettia vielä hiirellä ja valitse Pura. Näin saat uuden kansion kohtaan Liite. Poista vielä alkup. zip-paketti kohdasta Liite - klikkaa tiedostopakettia uudelleen hiirellä ja valitse Poista. Näin opiskelijoille ei näy ladattava zip-paketti, vaan ainoastaan sen sisältämät yksittäiset tiedostot. Lähetä viesti liitteineen sivun alareunasta.
 5. Tallenna kansio / lähetä keskusteluviesti
 6. Tarkista opiskelijan näkymästä, että tehtävät ovat nyt näkyvissä kaikille.

Pystyt poistamaan kansiosta jälkikäteen yksittäisiä tiedostoja, jos aivan kaikkea ei haluta julkaista. Keskusteluviestistä ei yksittäisiä tiedostoja saa lähettämisen jälkeen pois (tiedostojen poistaminen pitää tehdä jo vaiheessa 4 b.). Opiskelijat näkevät nyt tehtävät tiedostoina kurssisivustolla uudella alueella ja alkuperäiset palautukset ovat edelleen näkyvillä vain opettajille esimerkiksi arviointia varten.

Jos opiskelijat eivät ole alunperin nimenneet palauttamiaan tiedostoja selkeästi, ei kansioon/keskustelualueelle puretusta tiedostolistasta välttämättä enää ilmene selkeästi, kenen palautus on kyseessä.