Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimuksen aineistoja

Page tree

Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

Ilmaisten ja HY:n lisensoimien artikkelien lukeminen (= pdf-tiedostojen avaaminen) ei enää edellytä palveluun rekisteröitymistä eikä kirjautumista, kun aineistoihin mennään Nelli-portaalin kautta. Nellissä resurssin saa esiin kirjoittamalla Etsi tai selaa aineistoja -luukkuun eLibrary.ru.Kansalliskirjaston hakupalvelun tai Helkan kautta kirjautumalla Helsingin yliopiston tunnuksilla.

Rekisteröitymällä palveluun voit kuitenkin mm. tallentaa omia hakujasi. 

...

Täytettävät kohdat voi kirjoittaa latinitsalla.
Täytä nimi ja syntymäaika.
Organisaation kohdalla, klikkaa auki Выбрать ja ilmestyneestä "laatikosta" valitse Город -laatikon alasvetovalikosta vaihtоehto Хельсинки (1).
Sen jälkeen klikkaa vielä Поиск. Ruudulle ilmestyy sininen teksti Хельсинский универистет. Klikkaa sitä, jolloin sana siirtyy "organisaatio"-kohtaan lomakkeella. Kts. kuva alla:Image Removed

Tämän jälkeen täytä kohdat страна, имя пользователья, пароль, e-mail ja lopuksi tallenna tiedot  сохранить- painikkeesta. Täytä kaikkiin kohtiin jotakin.
Tämän jälkeen voit ElibraryRu:n pääsivulla kirjautua palveluun sisään kohdassa имя пользователья -> пароль.

...

Kun löydät hyviä viitteitä, tarkista tuleeko lehti Kansalliskirjastoon, tai Helka- tai LindaMelinda-kirjastoon.

2. artikkeleiden lukemiseen ja tulostamiseen

Palvelussa on paljon venäläisten yliopistojen ja tutkimuslaitosten julkaisuja ilmaisina kokoteksteinä (pdf-ikoni, jossa on vihreä "vyö" päällä). Tiettyjen lehtien artikkeleihin pääsy edellyttää kuitenkin sopimusta. Slavica on hankkinut vuosikerrat 2011-2012 kymmenestä vuosikertoja kuudestatoista lehdestä, joista suurin osa on kielitieteen ja kirjallisuuden lehdestäalan julkaisuja.

Päästäksesi Slavican hankkimiin e-lehtiin käytä eLIBRARY.RU-palvelua Helsingin yliopiston Nelli-portaalin Kansalliskirjaston hakupalvelun tai Helkan kautta, sekä yliopiston verkossa ollessasi että etäkäytössä. Löydät eLIBRARY.RU-palvelun Nellistä kirjoittamalla ”etsi tai selaa aineistoja” --sähköisestä hakupalvelusta kirjoittamalla hakulaatikkoon hakusanaksi elibraryru. Slaavilaisen kirjaston hankkimat lehdet löytyvät eLIBRARY.RU:n pääsivulla oikealla olevasta Для Вас открыт доступ --kuvakkeesta, kohdasta Список журналов (kuva alla). Sekä ilmaisten että HY:lle lisensoitujen lehtien artikkeleiden lukeminen (= "vihreävöisten" pdf-tiedostojen avaaminen) edellyttää palvelun käyttöä Nelli-portaalin kauttahakupalvelun kautta kirjautumalla (HY:n tunnuksilla).

Image RemovedImage Added


Kun löydät kiinnostavan artikkelin, klikkaa "vihreällä vyöllä" varustettua PDF-kuvaketta.

...

Muut kuin Helsingin yliopistolaiset voivat käyttää aineistoja Kansalliskirjastossa palvelupisteistä saatavilla verkkotunnuksillakirjastokioskeilla tai omalla kannettavalla tietokoneella kirjaston antamilla internet-tunnuksilla.

Myös Jyväskylän, Tampereen, Turun ja Itä-Suomen yliopistossa, ja Åbo Akademissa on mahdollista päästä lukemaan yllämainittuja lehtiä.

...