Child pages
 • Miten saan opiskelijat ilmoittautumaan suoraan erillisiin ryhmiin?

Versions Compared

Key

 • This line was added.
 • This line was removed.
 • Formatting was changed.

Opiskelijat saadaan ilmoittautumaan suoraan ryhmiin, kun hyödynnetään kurssille rekisteröitymisessä ns. ryhmäavaimia yhden kurssiavaimen sijaan.

Info

Opiskelijoiden itserekisteröityessa Moodle-kurssille suoraan pienryhmiin, ei ryhmän maksimikokoa voi rajoittaa. Myöskään ilmoittautumisaikaa ei voi säätää ryhmäkohtaiseksi. Ryhmien koon voi toki tasata manuaalisesti ilmoittautumisen jälkeen jäsenmäärien selviydyttyä.

Jos kurssilla on usean yliopiston opiskelijoita, kannattaa ryhmät ottaa käyttöön kurssitasolla, kohdassa Muokkaa kurssin asetuksia > Ryhmät > Pakota ryhmämoodi > kyllä. Tällöin opiskelijoiden suorituksia pääsee tarkastelemaan ryhmittäin eli yliopistoittain.


Opiskelijoiden i

Kurssiavain o

 1. Luo ensin kurssialueellesi tarvittava määrä ryhmiä (Asetukset / Kurssin ylläpito / Käyttäjähallinta / Ryhmät / Luo ryhmä) ja määritä jokaiselle ryhmälle ryhmänluontisivulla oma kurssiavain eli ryhmäkohtainen rekisteröitymisen avain. Esimerkki ryhmäavaimista: "Pienryhmä 1" saa avaimen "ryhmä1" ja "Pienryhmä 2" saa avaimen "ryhmä2".

  Ryhmäavaimet voi jakaa opiskelijoille kurssisivujen kautta:
 2. HUOM! Lisää kurssialueelle kuitenkin myös ns. yleinen kurssiavain (Asetukset / Kurssin ylläpito / Käyttäjähallinta / Itserekisteröityminen / Muokkaa), jonka on oltava eri avain kuin mikään ryhmäavaimista! Esimerkki kurssiavaimesta: "EiJaetaOpiskelijoille". Valitse itserekisteröitymisen asetuksista lisäksi kohta "Käytä ryhmäavaimia: Kyllä".
 3. Avaa kurssialue. Laita kurssialueen asetuksissa (Asetukset / Kurssin ylläpito / Muokkaa asetuksia) "Näkyvyys opiskelijoille" -kentän arvoksi "Tämä kurssi on avoinna opiskelijoille".
 4. Lähetä osallistujille sähköpostia, jossa kerrotaan ryhmäkohtaiset ryhmäavaimet "ryhmä1" ja "ryhmä2".
 5. Kun opiskelijat kirjautuvat Moodleen ja valitsevat ko. kurssin tiedekunnan kurssilistasta, heiltä kysytään rekisteröintiavainta. Antaessaan oman ryhmänsä avaimen, Moodle liittää heidät suoraan oikeaan ryhmään.


Note
titleHuomioitavaa ryhmäavainten käytössä

Älä jaa yleistä kurssiavainta lainkaan opiskelijoille, jos he käyttävät rekisteröitymiseen ryhmäavaimia!

 • Rekisteröityminen suoraan ryhmiin ei toimi, jos et määrittele kurssille yleistä kurssiavainta, vaikka opiskelijat eivät sitä rekisteröitymiseen käytäkään. 
 • Rekisteröityminen suoraan ryhmiin ei toimi, jos käytät kurssialueella ja jossakin pienryhmässä identtistä avainta

Save