Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata


                       


Mikä DMPTuuli?

DMPTuuli on Tuuli-projektissa tuotettu aineistonhallinnansuunnitteluun tarkoitettu työkalu. Työkalu perustuu avoimen lähdekoodin ratkaisuun ja se on räätälöity suomalaisen tutkijayhteisön käyttöön. Projekti oli osa opetus- ja kulttuuriministeriön käynnistämää Avoin tiede ja tutkimus (ATT) -hanketta, joka rahoitti sitä 2015–2017.

Onko DMPTuuli siis vain työkalu?

On ja ei ole. Työkalun lisäksi ylläpidämme kansallista datanhallinnanohjeistusta ja kysymyslistaa (templaattia), jonka avulla on helpompi tehdä datanhallintasuunnitelma. Eli tuotamme työkaluun myös kansallista sisältöä. Lisäksi koulutamme uusia ylläpitäjiä ja järjestämme webinaareja aiheesta kiinnostuneille.

Työkalun hyödyt käyttäjille

DMPTuuli tarjoaa keskitetyn kanavan ohjeistuksen ja tuen tarjoamiselle aineistonhallinnan suunnitteluun. DMPTuuliin on koottu eri aineistotyypeille, tieteenaloille ja kohderyhmille sopivia ohjeita. Myös kotimaisten ja kansainvälisten rahoittajien vaatimukset löytyvät työkalusta.

DMPTuulia käytetään myös aineistonhallinnan perusteiden opetukseen jatko- ja perustutkinto-opiskelijoille.

Motto

Aineistonhallinnansuunnittelu luo perustan avoimelle tieteelle.

Ota yhteyttä

Tuulitoimiston tavoitat osoitteesta admin[at]dmptuuli.fi

Kaikki Tuuli-verkoston jäsenet tavoitat  sähköpostilistalla tuuli-verkosto[at]helsinki.fi. Lisätietoa sähköpostilistasta löytyy täältä.


Mari Elisa Kuusniemi, projektipäällikkö
Helsingin yliopiston kirjasto
Helsingin yliopisto

Muut Tuulin toimielimet

Linkkejä:

Nämä ovat Tuuli-projektin wiki-sivut, johon on tarkoitus koota projektin aineistot. Wikiä käytetään myös yhteiskehittelyn välineenä. Wiki on kaikille avoin työskentelyalusta.

Tässä wikistä löytyvä materiaali sisältää mm.

  • luonnoksia
  • keskustelua
  • keskeneräisiä suunnitelmia
  • palaverimuistiota
  • päätöksiä
  • dokumentaatiota
  • raportteja

Tuulin kehitysprojekti on avoin ja toivottaa kaikki tervetulleeksi yhteiseen työhön. Wikiin kirjautumalla esim. HAKA-tunnuksilla, voit osallistua omalla nimelläsi. Myös kirjautumatta ja nimettömästi voi osallistua.

Alasivut

Navigate space


Recently Updated

  • No labels