Excel plugin

http://confluence.atlassian.com/display/CONFEXT/Excel+Plugin
https://bobswift.atlassian.net/wiki/display/XL/Excel+Plugin+for+Confluence

Tässä kokemuksia Excel plugarin käytöstä testiwikissä. Pääasiallinen mielenkiinto testauksessa kohdistui siihen, miten Excel-tiedostosta saadaan kuvaaja automaattisesti wikissä.
Yleisvaikutelma: tarpeellinen  (ainakin meille) ja toimi ok ainakin näissä versioissa. Alla kuva suoraan Excel-dokumentista tuotetusta graafista ja taulukosta, joiden wikimarkuppi esimerkissä oli tällaista:

{chart:type=bar\|dataDisplay=true\|bgcolor=#FFFFE0|legend=true\|width=1200\|height=300}
{excel:file=^testi-4.xls|sortIcon=true\|sortTip="Lajittele klikkaamalla otsikkoa"\|autoTotal=true\|}
{chart}

Se, joka ei halua syöttää käsin kymmenittäin lukuja putkimerkkien väleihin (saadakseen siis niistä kuvaajan), vaan saada ne suoraan valmiista tiedostosta tällä plugarilla. Sekä Chart- että Excel-esimerkissä on muutamia ylimääräisiä parametrejä, jotka näkyvät alla olevassa kuvassa mm. taustavärinä (keltainen) ja "yhteensä" rivinä. Ilman chart-tagia ei tule graafia, mutta ne voi siis alla olevan kuvan esittämällä tavalla yhdistää kätevästi toisiinsa. Chart plugin tarjoaa normaalit bar-, pie-, line- ja area-kuvaajat (kuuluvat perusasennukseen).

Kuva: osa testikuvaajasta ja taulukkodatasta.

Taulukossa olevaa dataa voi lajitella sarakkeittan. Lajittelua merkitsevä nuoli on LTY:n kohdalla. Sitä klikkaamalla LTY-sarakkeen saa pienuusjärjestykseen (vaikka tässä tapauksessa se ei muuta mitään kun kaikki ovat samoja lukuja). Alin rivi on autoTotal-rivi, jonka voi  määritellä päälle tai pois true- ja false-arvoilla.Myös taulukon taustavärejä yms. voi määritellä formatCell-parametrillä (eli huomioidaanko Excelissä olevat muotoilut myös wikin puolella).

Tahoille, kuten meille, jotka pidämme kirjastoille tilastodataa tarjolla säännöllisesti, tämä helpottava apuväline tarjoaa keinon välttää wikimarkupin virhealtista edintointia ja tuoda data suoraan Excelissä wikisivulle.
En ole selvitellyt erikseen mitään versioasioita ja mahdollisia yhteensopivuusongelmia, mutta mitään bugiongelmia en havainnut omalla testaustavallani.Suosittelen tuotantokäyttöön.

Testaus: Jukka P.

• No labels

6 Comments

1. Hyvä löytö, katsoin sitä vasta äskettäin itse. Onko maksullisuus ongelma? Testaisin mielelläni, jos sellainen onnisutuu.

1. Se että Excel-taulukon skandit eivät näy oikein wikisivulla on aika suuri bugi: http://developer.atlassian.com/jira/browse/XL-11. Tuon voi kiertää muuttamalla taulukossa:

Å --> Å
    Ä --> Ä
    Ö --> Ö
    å --> å
    ä --> ä
    ö --> ö

1. Tällöin teksti ei kuitenkaan voi viitata sivuun, sillä sivunnimi ei voi sisältää puolipistettä (;). Argh.

1. Ehdotus workaroundiksi: tee linkki käyttäen tiny linkkiä kuten esim: http://wiki.helsinki.fi/x/3KnTAQ

2. Plugari muuttuu vuodenvaihteessa maksulliseksi, pitää pohtia vielä uudelleen tarjotaanko edelleen käyttöön Hy:llä?