Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Avainsanat on käytännössä tehokkain tapa järjestellä useammista sivuista loogisia kokonaisuuksia. Sivujen lisäksi voit käyttää avainsanoja myös blogimerkinnöissä, liitteissä tai wikialueissa. Yhdellä sivulla tms. voi olla yksi tai useampi avainsana ja monissa makroissa on mahdollisuus käyttää avainsanoja parametreinä. Avainsanojen avulla parannat myös kohteen näkyvyyttä hakutuloksissa!

Avainsanojen lisääminen sivulle

Avainsanojen lisääminen vaatii oikeuden sivun tms. muokkaamiseen. Sivun mahdolliset avainsanat näkyvät heti sisällön alapuolella oikeassa reunassa harmalla taustalla.

Kuva: Esimerkki avainsanoista:

Pääset lisäämään avainsanan valitsemalla avainsanojen oikealla puolella olevaa kynä-kuvaketta ja syöttämällä haluamasi avainsanat aukeavaan ponnahdusikkunaan. Toinen vaihtoehto on valita sivun muokkaustilassa editorin alareunasta "Edit page labels".

Kuva: Ponnahdusikkuna avainsanoista

Avainsanan poistaminen

Avainsanan voit poistaa valitsemalla pienen rastin sen oikealta puolelta.

Avainsanat mielletään helposti vain sisällöllisiksi luokitteluiksi mutta niitä voi käyttää myös muihin tarkoituksiin, esimerkiksi kuvaamaan sivun tilaa tyyliin: luonnos/valmis/vanhentunut.

Kts. tarvittaessa tarkemmin Atlassianin Confluence-ohjeista: https://confluence.atlassian.com/display/CONF55/Working+with+Confluence+Labels