Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Slavica sijaitsee Kansalliskirjastossa, Fabianinkatu 35. Slavican neuvontapiste on auki ma-pe klo 9-17. Lauantaisin neuvontapiste on suljettu, vaikka kirjasto on avoinna.

Koska iso osa kirjoista ja lehdistä on varastossa, ne on tilattava etukäteen sähköpostitse tai Helka-tietokannan kautta. Aineiston toimitus varastosta kestää vähintään 2 tuntia.

Lehtiä ei lainata kotiin eikä myöskään ennen vuotta 1950 painettuja kirjoja.

Neuvontaakin varten kannattaa varata aika slavican osoitteesta: kk-slav@helsinki.fi ja kertoa aiheestaan vähän etukäteen - siten varmistat hedelmällisen aineisto- ja tiedonhakuretken.

Slavican aineistoja pääsee lainaamaan ja varauksia ja aineistopyyntöjä tekemään Helka-kortilla. Kortin saat mistä tahansa Helka-kirjastosta. Suurin osa Slavican aineistoista löytyy Helka-tietokannasta, mutta vanhojen lehtien saatavuustiedot on vielä tarkistettava kortistosta. Myös kartat löytyvät Helkasta, katso hakuvinkkejä wikin kohdasta Slavican kartat.

Slavican aineistoa voimme lähettää lainaksi muihin kirjastoihin kaukopalvelun kautta. Jos et löydä tarvitsemaasi aineistoa Suomen kirjastoista, voimme auttaa löytämään sitä

muualta ja tilata sitä käyttöösi. Kaukopalvelu on maksullista.

Slavican verkkosivuilla on lisää tietoa kirjaston aineistoista, myös erilaisia lehti-  ja kokoelmaluetteloita:

http://www.kansalliskirjasto.fi/kokoelmatjapalvelut/kokoelmat/slaavilainenkirjasto.html

Hankintaehdotukset

Otamme mielellämme vastaan hankintaehdotuksia. Voit lähettää ne osoitteeseen kk-slav at helsinki.fi.

  • No labels