Child pages
  • Uuden huoneen luominen
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Uuden huoneen luominen

Presemossa jokainen huone (sessio, tila) tulee tilata verkko-lomakkeella. Huoneen tilaukseen ei mene kuin hetki, mutta toki tilaus kannattaa tehdä hieman ennen opetuskäyttöä ominaisuuksien testaamista ja aktivointien suunnittelua varten.

Presemo-huoneita voi olla kerrallaan käytössä enintään kaksi (2) / käyttäjä. Vanhat huoneet tulee itse aktiivisesti muistaa poistaa käytöstä (jonka jälkeen voi taas tilata uusia huoneita). Poistetun huoneen tilalle voi siis tilata uuden huoneen.

Huoneen tilaamineen edellyttää voimassa olevaa palvelussuhdetta Helsingin yliopistoon (vain HY:n henkilökuntaan kuuluvat) sekä voimassa olevaa @helsinki.fi päätteistä sähköpostiosoitetta. Tutustu tarkemmin Presemon käyttösääntöihin.

Tilauslomake

Tilauslomake löytyy osoitteesta http://presemo.helsinki.fi/new

 Uuden Presemo-huoneen tilauslomake näyttää tältä:

Presemo-huoneelle tulee tilauksen yhteydessä antaa uniikki nimi. Huoneen nimestä muodostuu huoneen vastausosoite, jonka jaat opiskelijoillesi esim. http://presemo.helsinki.fi/omahuone/.
 

Huomioitavaa huoneen nimessä

Huoneen nimi kannattaa siis olla selkokielinen ja helppo kirjoittaa esim. matkapuhelimella. Mitä monimutkaisempi huoneen nimi, sen hankalampi opiskelijoiden on siirtyä vastaustilaan. Esimerkiksi isoja kirjaimia kannattaa välttää. Huoneen nimessä tulee olla vähintään 3 merkkiä. Nimessä voi olla vain kirjaimia a-z sekä numeroita (ei erikoismerkkejä, skandi-aakkosia, välilyöntejä).

Lisäksi huoneelle tulee määritellä hallintaa varten pelkistä numeroista muodostuva PIN-koodi (älä jaa sitä muille kuin mahd. huoneen toisille ylläpitäjille!). PIN-koodissa tulee olla vähintään neljä numeroa. Tarvitset pin-koodia huoneen & aktiviteettien hallintaan. Huomioithan, että luonnin jälkeen huoneen tietoja ei voi enää muuttaa.

 

Älä sulje selainta, ennen kuin saat viestin "Session registered". Onnistuneesta tilauksesta saat lisäksi aina sähköpostiisi erillisen vahvistuksen, jossa on mainittu tilaamasi huoneen nimi, eri näkymien verkko-osoitteet sekä ylläpitoon tarvittava, määrittelemäsi PIN-koodi. Sähköpostiviestin lähettäjänä on osoite noreply@screen.io, sähköpostin otsikkona on "[Presemo] Your session details". Säilytä vahvistussähköposti tallessa! Vahvistusviestissä on huoneen osoiteen ym. tärkeiden tietojen lisäksi myös poistolinkki huoneen poistamiseen (ainan viestin lopussa kohta "To delete you session, follow this link...").


Huoneen ja sen sisältämien aktiviteettien hallinta toimii aina reaaliaikaisesti (järjestäminen, aktivointi, luominen). Tämä tarkoittaa, että voit tarvittaessa ylläpitää huoneen toimintoja myös opetuksen aikana ja luoda kysymys- tai chat-aktiviteetteja vaikka luennolla "lennossa". Myös opiskelijoiden vastaukset ja vastauskoosteet päivittyvät reaaliaikaisena.