Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Redirection Notice

This page will redirect to http://docs.moodle.org/all/fi/Verkko-osoite in about 2 seconds.


Verkkoosoite-aineistolla voi jakaa ulkoisia verkkosivuja kurssin aineistona eli toisin sanoen tehdä linkkejä Moodlen ulkopuolisiin verkkosivustoihin. Kaikki mikä on vapaasti verkossa saatavilla, kuten dokumentit ja kuvat, voidaan siis linkittää Moodleen. Verkko-osoitteet tulevat verkko-osoite-aineistoina näkyviin suoraan kurssin etusivulle, joten jos aiot lisätä useita linkkejä samaan aiheeseen, kannattaa kerätä ne yhdelle aineistosivulle tai sanastoon (jos opiskelijatkin lisäävät linkkejä).

  • Anna linkille nimi, joka näkyy opiskelijoille kurssialueen etusivulla. Kuvaus on vapaaehtoinen.
  • Kirjoita/kopioi linkin osoite kenttään Ulkoinen verkko-osoite. Huolehdi, että osoite tulee kenttään kokonaisuudessaan, alkaen http:stä, eli esim. http://ok.helsinki.fi/
  • Asetuksista voit valita, miten linkki aukeaa opiskelijoille. Oletusarvoisesti sivu aukeaa samassa selainikkunassa eli Moodlen päälle. Jos haluat, että sivu aukeaa erilliseen ikkunaan, valitse vaihtoehto Näyttö: Uusi ikkuna.
  • Tallenna sivun alareunasta muutokset.

Huom. Kannattaa aina tarkistaa lopuksi, että lisäämäsi verkko-osoite toimii! Moodle ei osaa korjata kirjoitusvirheitä tai puutteellisia osoitteita.