Child pages
 • Profiilitietojen muokkaus
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Omien tietojen ja asetusten muokkaus

Voit tarkastella ja muokata henkilökohtaisia asetuksiasi käyttäjävalikosta. Asetuksesi ovat voimassa koko HY-Moodlessa, eivät vain yhdellä kurssialueella (esim. käyttöliittymän kieli ja viestiasetukset).

Valitse sisäänkirjautumisen jälkeen oma nimesi kurssin oikeasta ylänurkasta. 


Käyttäjävalikossa on kuusi kohtaa:

1) Katsaus kursseistani = voit siirtyä omalle Moodle-etusivullesi eli omien kurssiesi listaukseen
2) Käyttäjätiedot = profiilitiedot
3) Arvioinnit = kaikkien Moodle-kurssiesi arviointien yhteenvetosivu
4) Viestit = Moodlessa lähettämäsi ja vastaanottamasi viestit (käyttöohjeita opiskelijalle Opettajan Moodle-oppaassa)
5) Asetukset = henkilökohtaiset asetuksesi Moodlessa
6) Kirjaudu ulos = Moodlesta uloskirjautuminen

Käyttäjätietojen muokkaus

Käyttäjätiedot -sivulla pääset mm. lisäämään Moodlen profiiliisi oman kuvasi. Käyttäjätiedoista löydät


 • Muokkaa tietoja -painikkeen
 • Raportit-kohdasta selainistuntosi ja Moodleen kirjatut arviointisi
 • keskustelualueille kirjoittamasi viestit kootusti kaikilta kursseiltasi sekä
 • Mobile App -kohdasta, oletko ottanut käyttöösi Moodlen mobiilisovelluksen.


Voit muokata käyttäjätietojasi kohdassa Muokkaa tietoja.

 • Sähköpostiosoitteen näyttö: Saat itse valita, miten sähköpostiosoitteesi näkyy muille HY-Moodlen käyttäjille. Vaihtoehdot ovat

  1. piilota osoitteeni kaikilta
  2. näytä osoitteeni kaikille
  3. vain kurssiosallistujat saavat nähdä osoitteeni (oletus ja suositus).

  • Riippumatta tässä asetuksessa valitsemastasi vaihtoehdosta Moodle lähettää sinulle tulevat viestit ja automaatti-ilmoitukset profiilissasi mainittuun sähköpostiosoitteeseen. 
  • Huomaa kuitenkin, että jos estät sähköpostiosoitteesi näytön muille (vaihtoehto 1), muille käyttäjille lähetetyissä viesteissä näkyy noreply-osoite ja "Älä vastaa tähän sähköpostiin". Eli Moodlesta toisille käyttäjille lähettämiisi viesteihin ei siis voi vastata sähköpostitse!

 • Käyttäjäkuva: Voit lisätä käyttäjäkuvan tai muita haluamiasi tietoja omaan käyttäjäprofiiliisi. Valokuvasi näytetään kurssiesi jäsenille kurssialueella osallistujalistassa ja keskusteluviestien yhteydessä. Etenkin vuorovaikutteisilla kursseilla on suositeltavaa, että kurssilaiset lisäävät oman kasvokuvansa käyttäjäprofiiliinsa. Moodle poimii sähköpostiosoitteelle lisättyjä kuvia myös Gravatar-palvelusta, joten jos olet lisännyt osoitteellesi kuvan Gravatarissa, se näkyy myös Moodlessa. Lataamalla uuden kuvan Moodleen voit korvata myös Gravatar-palvelusta sähköpostiosoitteesi perusteella poimitun kuvan.


Suurin osa käyttäjätiedoista muodostetaan automaattisesti (nimi, käyttäjätunnus, sähköpostiosoite, raportit), mutta pystyt muokkaamaan muutamia käyttäjätietojasi itsekin, kuten paikkakuntaa, aikavyöhykettä ja käyttäjäkuvaa, joka näkyy tiedoissasi kursseillasi. Huomioithan, että sama profiili on näkyvissä kaikilla Moodle-kursseillasi.

Käyttäjäprofiilin tiedot näkyvät automaattisesti sinulle itsellesi ja kurssin opettajalle. Muut opiskelijat näkevät profiilistasi suppeamman näkymän; valokuvasi lisäksi kohdat Nimi, Maa, Paikkakunta, Sähköpostiosoite (jos olet sallinut sen näkymisen muille kurssilaisille käyttäjätiedoissasi) ja Rooli sekä mahdollisesti muut vapaaehtoisesti profiiliisi lisäämäsi tiedot, kuten kuvauksen.


Käyttäjäprofiilin asetusten muokkaus

Käyttäjävalikon Asetukset-kohdasta pääset muokkaamaan omia asetuksiasi mm. valitsemaan halutun kielen sekä millaisia viestejä Moodlen keskustelualueilta tulee sähköpostiisi.


 • Muokkaa tietoja -kohdasta pääset muokkaamaan samoja profiilitietoja kuin käyttäjävalikon Käyttäjätiedot-sivulta (ohjeet yllä).
 • Haluttu kieli: Voit vaihtaa Moodlen käyttöliittymän oletuskielen. Vaihtoehtoina ovat suomi, ruotsi ja englanti.
 • Keskustelualueiden asetukset:
  • Sähköpostiviestien keräilytapa: Asetus määrittelee, millaisessa muodossa Moodle-kursseiltasi mahdollisesti lähetettävät keskustelualueiden viestit ohjataan sähköpostiosoitteeseesi. Mikäli keskustelualueiden käyttö on runsasta, voit valita tilan "Koosteviesti" vain otsikot tai täydet sisällöt", jolloin saat enintään yhden koosteviestin päivässä Moodlen keskustelualueelta, jonka olet tilannut tai jonka opettaja haluaa sinun tilaavan. Koosteviesti toimitetaan klo 17.00. Halutessasi voit myös tilata jokaisen keskustelualueen viestin erikseen, jolloin saat sähköpostiisi viestit kokonaisina "Ei keräilyä (sähköpostiviesti jokaisesta keskustelualueviestistä)".
  • Keskustelualueviestien tilaus sähköpostiin: Asetus määrittelee, millä tavalla keskustelualueet tilataan omaan sähköpostiin: oletusarvoisesti aina osallistuessasi keskusteluun vai ainoastaan erikseen tilattaessa (keskustelualuekohtaisesti). Usein kurssin alkuvaiheessa on kätevää laittaa asetus tilaan "Kyllä: tilaa uusi keskustelualue osallistuessani keskusteluun". Myöhemmässä vaiheessa kurssia oletusarvoisen tilauksen voi myös muuttaa muotoon "Ei: älä tilaa keskustelualuetta automaattisesti". Tällöinkin voit tilata sähköpostiisi tietyt, yksittäiset (juuri sillä hetkellä aktiiviset) keskustelualueet. Opettaja on myös saattanut pakottaa keskustelualueen tilauksen kaikille opiskelijoille.
 • Tekstieditorin asetukset: Jos et halua käyttää Moodlen oletustekstieditoria (Atto HTML editori) kirjoittamasi tekstin muokkaamiseen, voit valita joko vaihtoehtoisen editorin (TinyMCE HTML-editori) tai ottaa editorin kokonaan pois käytöstä (Pelkkä teksti). Pelkkä teksti -valinnassa tekstin muotoilut täytyy tehdä itse html-muotoiluin.
 • Kalenterin asetukset: Voit muokata mm. kellonajan muotoa ja viikon esimmäistä päivää.
 • Viestien asetukset: Voit määritellä, mitä kautta haluat saada tiedon sinulle lähetetyistä viesteistä vai haluatko saada viestejä tai automaattisia ilmoituksia ollenkaan.

 • Ilmoituksien asetukset: Voit itse määritellä, mistä toiminnoista haluat tiedon sähköpostiisi tai Moodlen ponnahdusikkunaan. Esimerkiksi jos haluat saada tiedon opettajan antamista palautteista palauttamiisi tehtäviin sähköpostiisi, tulee ko. kohdassa olla  .  Ks. myös Opettajan oppaan ohje.Moodlen ilmoitusten ohjaaminen haluamaasi sähköpostiosoitteeseen

Voit omassa profiilissasi antaa ilmoituksille haluamasi sähköpostiosoitteen seuraavalla tavalla:

 1. Klikkaa nimeäsi/kuvaasi oikealla ylhäällä ja valitse Asetukset esiin tulevasta valikosta
 2. Klikkaa "Ilmoituksien asetukset"
 3. Klikkaa oikean reunasta ratas-ikonia "Sähköposti"-sanan vierestä.
 4. Lisää avautuvassa ikkunassa sähköpostiosoite kenttään "Lähetä sähköposti-ilmoitukset osoitteeseen" ja tallenna muutokset.


Varsinaista sähköpostiosoitetta ei voi vaihtaa, koska se tulee käyttölupatiedoistasi (oletussähköposti on aina käyttäjätunnukseen sidottu etunimi.sukunimi@helsinki.fi, Avoimen yliopiston opiskelijoilla käyttäjätunnuksen aktivoinnissa ilmoittamasi sähköpostiosoite). Jos haluat kääntää kaikki sähköpostisi @helsinki.fi osoitteesta muualle, ks. postin ohjaamiseen toiseen osoitteeseen.


Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save