Child pages
  • Omien tuotosten tallentaminen - portfolioajattelua
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Omien tuotosten tallentaminen - portfolioajattelua

Opettaja määrittelee, kuinka kauan Moodlessa kurssialue on avoinna. Voit tiedustella opettajaltasi, koska Moodle suljetaan opiskelijoilta. Osa opettajista hyödyntää samaa kurssialuetta seuraavalla opetuskerralla, jolloin he poistavat vanhat opiskelijat ennen seuraavan kurssin alkua. Jotkut opettajat taas antavat kurssialueen olla auki opiskelijoille kauankin kurssin päättymisen jälkeen. Pitkään täysin käyttämättöminä olleita kurssialueita myös arkistoidaan pois Moodlesta automaattisesti. Useimmiten opiskelija ei pääse enää edellisen vuoden kursseihinsa käsiksi Moodlessa, jollei tästä ole erikseen sovittu opettajan kanssa (esim. HOPS-tyyppiset kurssit). 

Kannattaakin itse huolehtia aina omien tuotostensa tallentamisesta muuallekin kuin vain Moodleen (oma työasema, Helsingin yliopiston Windows-verkon eli AD-verkon kotiasema, muistitikku, OneDrive tms.). Kun haluat talteen Moodlessa kirjoittamiasi tekstejä tai käymiäsi keskusteluja, ne on erikseen käytävä sieltä kopioimassa (leikkaa-liimaa käsityönä, valitettavasti). Tiedostomuotoiset aineistot usein ovatkin paremmin opiskelijoilla tallessa.  

Koko opiskeluajalta kerättävien tuotosten "portfolioksi" soveltuvat yliopiston palveluista esimerkiksi wiki tai blogipalvelu. Jos haluat hyödyntää tuotoksiasi myös opiskeluajan jälkeen, kannattaa valita sellainen palvelu, johon sinulla on pääsy myös opiskeluajan jälkeen. Tällöin esimerkiksi Google Sites (sites.google.com) tai WordPress (wordress.com) saattaa soveltua tarkoitukseen. Google Sites on wiki, jossa voit halutessasi julkaista osan sivuista joko käyttäjätunnuskohtaisesti tai julkisiksi, ja osan sivuista voit pitää itselläsi. Ilmainen blogipalvelu WordPress vastaa yliopiston blogipalvelua ja sinne on helppo siirtää sisältöjä yliopiston blogista. Muita vaihtoehtoja ovat tarpeistasi riippuen kaikki maksuttomat blogi- ja wikipalvelut ja tiedostojen tallennuspalvelut.