Child pages
  • Kirjautuminen Moodleen
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Näin kirjaudut Moodleen

  1. Mene osoitteeseem http://moodle.helsinki.fi.

  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Kirjaudu .

  3. Klikkaa Helsingin yliopiston tunnuksella (myös kevyttunnuksilla tästä):


Jos kirjaudut Helsingin yliopiston (HY) Moodleen jonkun muun suomalaisen korkeakoulun käyttäjätunnuksella, valitse "HAKA-luottamusverkoston tunnuksella". Ulkomaisten korkeakoulujen tunnuksilla voi kirjautua kohdasta "eDuGAIN tunnuksella".

Kirjautuessasi Helsingin yliopiston opiskelijana Moodleen sinun tulee aina antaa oma HY:n käyttölupasi tunnus ja salasana.

 

Vinkkejä kirjautumiseen

  • Jos käyt usein samoilla Moodle-kursseilla, voit merkitä kurssit suosikeiksesi Katsaus kursseistani -sivulla: . Tämän jälkeen voit hakea suosikit:


Jos Moodleen kirjautuminen ei onnistu, siihen voi olla useita syitä:

  • Jos saat virheilmoituksen "Käyttäjäntunnistus ei onnistunut, Authentication did not succeed" (selaimen osoiterivillä lukee: https://idp.it.helsinki.fi/idp/Authn/HyLogin), salasana tai käyttäjätunnus tai molemmat ovat virheellisiä. Onko käyttäjätunnuksesi voimassa? Annoithan tunnuksesi lyhyessä muodossa? Oletko unohtanut salasanasi? Ota tarvittaessa yhteyttä yliopiston käyttölupapisteeseen, jossa lupa-asiat hoidetaan. Lisätietoja käyttöluvista.
  • Jos saat virheilmoituksen "ERROR, An error occurred while processing your request. Please contact your helpdesk or user ID office for assistance. Error Message: Invalid IdP URL (HTTP 404)", (selaimen osoiterivillä lukee: https://idp.it.helsinki.fi/idp/Authn/HyLogin), on kirjautuminen todennäköisesti aloitettu virheellisesti. Oletko merkinnyt selaimesi kirjanmerkiksi/suosikiksi Moodlen kirjautumissivun (eli osoitteen https://idp.it.helsinki.fi/idp/Authn/HyLogin)? Kirjautuminen on aloitettava aina Moodlen etusivulta osoitteesta http://moodle.helsinki.fi ja siellä yläsivun Kirjaudu-linkistä, jonka jälkeen valitse "Helsingin yliopiston tunnuksella".
  • Jos olet aloittanut kirjautumisen oikeasta paikasta, antanut tunnuksesi oikein, etkä siltikään pääse sisään Moodleen ja tiedät etteivät muutkaan (opiskelutoverisi esimerkiksi) pääse kirjautumaan, on todennäköisesti kyse Moodlen laajemmasta katkosta tai päivityksestä. Voit tarkistaa ajankohtaiset käyttökatkot häiriötiedotteista. Ota tarvittaessa yhteyttä yliopiston Helpdeskiin.

 

Save

Save

Save

Save

SaveSaveSave

Save

Save