Child pages
  • Matemaattisen analyysin kurssi, syksy 2014
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Matemaattisen analyysin kurssisyksy 2014

Luennoitsija 

Juha Partanen
 

Laajuus

10 op.

Tyyppi

Perusopintoja. Kurssi on tarkoitettu matematiikan sivuaineopiskelijoille, erityisesti kansantaloustieteilijöille ja tilastotieteilijöille. Yhdessä keväällä luennoitavan matemaattisen analyysin jatkokurssin kanssa kurssi antaa hyvän matemaattisen pohjan näiden alojen opiskelemiseen.

Esitietovaatimukset

Hyvin hallittu lukion matematiikan oppimäärä (lyhytkin riittää, mutta edellyttää voimakasta panostusta kurssiin).

Luentoajat

Viikot 36-42 ja 44-50 ma 12-14, ti 14-15 ja to 12-14, Päärakennuksen sali 6. Lisäksi laskuharjoituksia 2 viikkotuntia. Ensimmäinen luento on yliopiston avajaisten takia vasta tiistaina 2.9.

Kokeet

Kurssin voi suorittaa kahdella kurssikokeella tai yhdellä erilliskokeella (laitoksen yleistentit). Laskuharjoitusten lisäpistejärjestelmä tukee kurssin suorittamista kurssikokeilla. Lisäpisteitä saa kurssikokeiden pistemäärän jatkoksi max 8 kpl siten, että aina uusi 10 % laskettuja harjoitustehtäviä tuottaa yhden uuden lisäpisteen.

Kurssikoe 1: Ti 28.10. klo 10-12, Päärakennuksen sali 13. Kokeen tulokset ovat nähtävissä luennoilla ja laitoksen sähköisellä ilmoitustaululla. Mahdolliset arvostelua koskevat kysymykset voi esittää vastaanotoillani ti 12-13 tai luentojeni yhteydessä ja samalla voi myös tutustua mallivastauksiin.

Kurssikoe 2: To 11.12. klo 10-12, Päärakennuksen sali 5. Koealue on harjoitusten 7-12 aihepiiri eli luentomonisteen sivut 48-106. Kokeen ja koko kurssin tulokset ovat nähtävissä laitoksen sähköisellä ilmoitustaululla. Arvostelua koskevia kysymyksiä voi esittää vastaanotoillani ti 12-13 tai luentojeni yhteydessä vielä kevätlukukauden alussakin ja samalla voi tutustua mallivastauksiin.

Kokeissa saa olla mukana taulukkokirja ja laskin samojen periaatteiden mukaan kuin ylioppilaskirjoituksissa. Ratkaisujen perusteluiksi pelkkä laskin ei kuitenkaan riitä.

Sisältö

Sisällysluettelo pääpiirteissään:

Joukko-oppia, funktiokäsite
Reaaliluvut
Lukujonot ja lukujonon raja-arvo
Sarjateoriaa ja sen sovelluksia
Reaalimuuttujan reaalifunktion raja-arvo ja jatkuvuus
Differentiaalilaskenta sovelluksineen

Kirjallisuus

Luentomoniste

 

Tukiopetus

Taloustieteen oppiaine ja KTTO ry järjestävät yhteistyössä perinteisen tukikurssin syksyllä 2014. Linkki tukikurssin kotisivulle:

http://blogs.helsinki.fi/ylomaki/tukikurssi/

Myös  Ratkomossa Exactumin 3.krs:n käytävällä saa apua harjoitustehtävien ratkaisuun:

Ratkomo

Ilmoittaudu kurssille


Unohditko ilmoittautua? Katso ohjeet täältä!

Laskuharjoitukset

Laskuharjoitukset alkavat perjantaina 12.9.

RyhmäPäiväAikaPaikkaPitäjä
1.pe12-14Päärakennus, sali 7 FT Okko Kanerva
2.pe14-16Päärakennus, sali 7 FT Okko Kanerva
  • No labels