Child pages
  • Lukiomatematiikan kertauskurssi, syksy 2008
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Lukiomatematiikan kertauskurssi, syksy 2008

Ajankohtaista

(Päivitetty 8.1.2009)

Kiitos kaikille kurssille osallistuneille!

Mikäli haluat hakea tarkistetut tehtäväsi, sovi asiasta tammikuun aikana kurssin ohjaajien kanssa sähköpostitse. Mikäli kurssi jäi jostain syystä suorittamatta, kannattaa tarkkailla ensi syksyn kurssitarjontaa kevään ja kesän aikana.

Kurssista voi edelleen antaa palautetta sähköisellä lomakkeella: https://elomake.helsinki.fi/tunnistaudu.php?lomake_id=11954

Hyvää alkanutta vuotta 2009!

t. Suski ja Vilppu

(Päivitetty 24.11.2008)

II-periodi ja Lukiomatematiikan kertauskurssi lähenevät loppuaan. Matematiikan ja tilastotieteen laitoksen tentit järjestetään viikolla 50, jonka jälkeen laitos hiljenee jouluksi.

Jos haluat saada kurssimerkinnän ja 2 opintopistettä rekisteriin, toimita tekemäsi tehtävät 200 pisteen edestä Suskille ja Vilpulle perjantaihin 12.12.2008 mennessä. Voit jättää ne luokan C337 (Exactum, 3 krs. Komeron vieressä) lokeroon tai tuoda ne meille Aputuvan päivystysaikoina.

Viimeiset päivystykset:

To 27.11 klo 15-17 C337
Ma 1.12 klo 12-14 C321
To 4.12 klo 15-17 C337

Mikäli sinulla on kysymyksiä kurssin suorittamiseen liittyen, ota yhteyttä.

MUISTA MYÖS ANTAA PALAUTETTA KURSSISTA:

https://elomake.helsinki.fi/tunnistaudu.php?lomake_id=11954

Yleistä kurssista

Kurssilla kerrataan yliopistomatematiikan kannalta keskeisiä asioita lukion pitkästä matematiikasta. Kurssi on hyödyllinen erityisesti niille, jotka ovat opiskelleet lukion matematiikassa lyhyen oppimäärän tai jotka kaipaavat laskurutiinia ja -varmuutta matematiikan osaamiseensa.   

Suoritustapa

Kurssi suoritetaan laskuharjoituksia tekemällä. Laskuharjoitukset on jaettu aihealueisiin, joista opiskelija valitsee itselleen sopivimmat. Kurssin alussa opiskelija tekee eri aihealueista diagnostisia kokeita, jotka kurssin ohjaajat korjaavat. Nämä ovat tukena aihealueiden valinnassa.

Laskuharjoitukset on jaettu kolmeen eri ryhmään: sarja 1, sarja 2 ja sarja 3. Pisteitä laskuharjoituksista saa seuraavasti:

  • sarja 1: 1 p.
  • sarja 2: 2 p.
  • sarja 3: 3 p.

Kurssin suoritukseen vaaditaan 200 pistettä, joista vähintään 40 tulee olla Peruslaskuista. Kurssin suorittamisen ajankohdan voi valita itse syyslukukauden aikana, mutta kurssille olisi hyvä varata aikaa viidestä seitsemään viikkoon, jos sen suorittaa muiden kurssien ohella.
Kurssilla pidetään aputupa kaksi kertaa viikossa koko syyslukukauden ajan luokassa C337, johon voi tulla tekemään tehtäviä ja jossa ohjaajat auttavat sekä korjaavat tehdyt tehtävät.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu kurssille WebOodissa. Ilmoittautumisesi jälkeen tule aputupaan Exactumin kolmanteen kerrokseen, Komeron viereiseen luokkaan C337. Vastaanottoajat ovat maanantaisin kello 14-16 ja torstaisin kello 15-17. Aputupa on auki ensimmäisen kerran torstaina 4.9 (1.9 avajaiskarnevaalit!). Aputuvassa voit tehdä diagnostiset kokeet ja valita ohjaajien kanssa itsellesi sopivimmat aihealueet, jotka kurssilla suoritat. Jos aputuvan ajat eivät sovi sinulle, laita sähköpostia Susanna Oksaselle (susanna.oksanen[at]helsinki.fi) tai Vilppu Tarvaiselle (vilppu.tarvainen[at]helsinki.fi) ja sovi heidän kanssaan kurssin suorittamisesta.

Laajuus

2 op. Kurssia ei voi sisällyttää matematiikan perus- tai aineopintokokonaisuuksiin, vaan sen voi sisällyttää muihin opintoihin.

Muuta

Kurssilla ei ole luentoja, vaan kurssi suoritetaan itsenäisellä työskentelyllä. Tehdyt laskuharjoitukset palautetaan kurssin ohjaajille aputupaan ohjausaikoina. Ohjaajat, jotka ovat vanhempia perustutkinto-opiskelijoita, korjaavat tehdyt tehtävät ja ne ovat noudettavissa korjattuina aputuvasta erikseen ilmoitettuna ajankohtana. Aputupaan voi tulla myös laskemaan tehtäviä ja kysymään apua. Aputuvan lisäksi pienryhmässä laskeminen on erittäin suositeltavaa.

Materiaali

Materiaalina toimii WSOY:n Pitkä matematiikka -sarjan kertauskirja. Muutkin pitkän matematiikan kertauskirjat toimivat hyvin teoriakirjana samoin kuin yksittäiset kurssikirjat. WSOY:n kirjoja löytyy aputuvasta.

Laskuharjoitustehtävät

Peruslaskut

Funktiot (funktion määrittely- ja arvojoukko, kuvaajat, yhdistetty funktio, eksponentti- ja logaritmifunktio, trigonometriset funktiot)

Analyyttinen geometria ja vektorit

Derivaatta

Integrointi

Todennäköisyyslaskenta

Aputuvan vastaanottoajat

Päivä

Aika

Paikka

Pitäjät

ma

12-14

C337

Susanna Oksanen ja Vilppu Tarvainen

to

15-17

C337

Susanna Oksanen ja Vilppu Tarvainen

Aputupa on auki viikot 36-41 ja 44-49.

Yhteystiedot

Lukukauden aikana ilmoittautumiseen, suorittamiseen ym. liittyvissä asioissa ota yhteyttä susanna.oksanen[at]helsinki.fi tai vilppu.tarvainen[at]helsinki.fi 

  • No labels