Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

KATSO AJANTASAISET OHJEET OPISKELIJAN OHJEISTA!


Ks. opettajan ohjeet yliopiston opetustyön ohjeista!


Kumpulan tenttitila palvelee opiskelijoiden tenttitarpeita vähintään näin:

 • Oma aikataulu: Tenttiviikko on ruuhkainen ja tenttejä voi olla päällekkäinkin. Tenttitilasta voit varata ajan silloin, kun sinulle sopii ja kun olet ehtinyt opiskella tentittävän asian mielestäsi riittävällä tavalla
 • Esteettömyystarpeet: jos et syystä tai toisesta voi tenttiä normaalia kurssitenttiä, tenttitilassa tenttiminen voi olla ratkaisu. Ota yhteyttä kansliaan (opintoneuvoja Jukka Nieminen) tai sovi asiasta opettajasi kanssa.
 • Sivuaineet: Yliopiston tenttitiloissa on tarjolla Kumpulan opiskelijoille soveltuvia sivuaineita, kuten Johtamisen sivuainekokonaisuus, jonka voi kokonaan suorittaa tenttitilassa tenttimällä.Tenttitilan sijainti

 • Kumpulan tenttitila on luokassa Chemicum A122. Löydät sen Chemicumin 1. kerroksesta, kun menet vahtimestarien kopin ohi ja käytävää eteenpäin. Tenttitilan ovi on käytävässä vasemmalla puolella.
 • Lokeroita tavaroitasi varten löytyy käytävästä, tenttitilan vastapäiseltä seinältä. 
 • Tenttitilassa on käytössä 12 tenttikonetta. Tilassa on äänieristystä parantava verho. Jos kadulta kantautuva melu häiritsee, voi myös käyttää sivupöydällä olevia korvatulppia.

Aukioloajat

Ohjeet

Etukäteen

 1. Ilmoittaudu Oodissa kurssille, jonka aiot tenttiä tenttitilassa (olet todennäköisesti ilmoittautunut jo kurssin alussa)
 2. Lue tenttitilassa tenttimisen säännöt sekä ohjeet erityistilanteita varten
 3. Varaa aika tenttijärjestelmästä: https://examinarium.helsinki.fi/
  1. Huomaa, että järjestelmä listaa sinulle varausmahdollisuudet vain niihin tentteihin, joille kursseille olet ilmoittautunut Oodissa ja opettaja on lisännyt tentin järjestelmään opiskelijoiden tentittäväksi.
  2. Valitse tila, jonka nimi on Kumpula. Valitse kalenterista itsellesi sopiva aika, jossa on tilaa. Järjestelmä arpoo sinulle tenttipaikan, jonka numero on 1–12. Saat varauksesta myös automaattisähköpostiviestin. Voit viedä varauksen kalenterimerkintänä O365-kalenteriisi!
  3. Huomaa, että tilaa on tarjolla sen mukaan, miten muut opiskelijat ovat tehneet varauksia. Järjestelmässä on muutamia massatenttejä, joten aika kannattaa suunnitella ja varata ajoissa.
 4. Valmistaudu tenttiin opettajan ohjeiden mukaan

Tullessasi tenttiin

 1. Vie tavarasi lukolliseen lokeroon.
 2. Mukaan tilaan saat ottaa opiskelijakortin, lokeron avaimen ja etiketittömän vesipullon.
 3. Tilassa etsi se kone, jolle olet varannut tentin. Koneella sinun riittää kirjautua tenttijärjestelmään yliopiston pääkäyttötunnuksilla
 4. Jos olet etuajassa, järjestelmä ilmoittaa siitä ja käynnistää tentin automaattisesti, kun tenttiaika alkaa
 5. Voit tulla tenttiin myöhässäkin. Tenttiaika kuitenkin juoksee sen varatusta alusta lähtien.

Tentin aikana

 1. Tentissä on yksi tai useampia kysymyksiä per sivu. Tarkista tenttinäkymän oikeasta reunasta, montako sivua tentissä on ja liiku tarvittaessa nuolipainikkeilla.
 2. Saat valita, miten vastaat; saat nähdä kaikki kysymykset ja liikkua kysymysten välillä vapaasti. Voit siis halutessasi tehdä muistiinpanoja kaikkiin kysymyksiin ja tarkentaa sen jälkeen vastauksiasi.
 3. Tenttiajan päättyessä tentti palautuu automaattisesti, jos et ole palauttanut sitä itse aiemmin, ja samalla sinut kirjataan ulos järjestelmästä.
 4. Jos teet paperitentin, laita kaikki vastaamiseen käyttämäsi paperit (myös suttupaperit) tenttikuoreen ja liimaa se kiinni. Kirjoita kuoren päälle suorittamasi tentin nimi. Palauta kuori tilassa olevaan postilaatikkoon. Tilasta ei saa viedä ulos tenttivälineitä eikä suttupapereitakaan. Huom: paperitenttejä ei enää voi tehdä.

Tentin jälkeen

 1. Tentin arviointiaika on 1kk lukukausien aikana ja 2kk kesä-elokuussa.
 2. Saat järjestelmästä automaattiviestin, kun opettajasi on arvioinut tentin. Palautteen näet kirjautumalla järjestelmään.
 3. Tarkista oodista, että suoritus on rekisteröity.

Piirtotentit

Kumpulan tenttitilassa ei voi tehdä enää paperitenttejä. Niiden sijasta voidaan käyttää piirtonäyttöjä, joihin kirjoitat joko koko vastauksesi tai osan siitä piirtokynällä ja tallennat sen liitetiedostona Examinariumiin. Tentaattori saa vastauksesi nopeammin kuin paperitenteissä. 

Toimi seuraavasti piirtotenteissä:

 1. Avaa tenttikoneella oleva piirto-ohjelma (esim. Paint).
 2. Kirjoita ja piirrä vastauksesi piirtonäytölle piirtokynällä. Voit käyttää piirtonäytön ja kynän rinnalla myös normaalinäyttöä sekä hiirtä ja näppäimistöä.
 3. Tallenna vastauksesi työpöydälle kuvatiedostona.
 4. Liitä kuvatiedosto Examinariumiin vastauskentän alla olevalla painikkeella Lisää oma liite.
 5. Palauta tentti normaaliin tapaan.
 6. Aseta piirtokynä takaisin sille varattuun telineeseen.
 7. Poista työpöydältä sinne tallentamasi tiedostot.

HUOM! On suositeltavaa tallentaa vastaus piirto-ohjelmalla säännöllisin väliajoin, sillä piirto-ohjelma ei tallenna vastausta automaattisesti kuten Examinarium. Voit tarvittaessa liittää välitallenustiedostoja myös Examinariumiin. Varmista kuitenkin, että tenttiä palauttaessasi liität Examinariumiin vain lopullisen vastauksen tiedoston.

Jos piirtonäyttö on pimeä, kokeile painaa näytön oikealla sivulla olevaa virtapainiketta.

Jos piirtonäyttö on himmeä tai siinä on jotain muuta vikaa, voit yrittää korjata asian Wacom Desktop Center -ohjelmalla. Se löytyy Windowsin tehtäväpalkista. Mikäli kuvaketta ei näy tehtäväpalkissa, voit hakea ohjelman Windowsin haulla tai selaamalla ohjelmia. Yleinen ongelma on, että piirtonäyttö on joko liian himmeä tai kirkas. Valitse ohjelmasta Display settings ja säädä sen jälkeen piirtonäytön asetuksia.


 • No labels

2 Comments

 1. Miten laskimen käyttö hoituu?

  1. Laskimesta on keskusteltu matikan laitoksella Johanna Rämön kanssa. Windowsin laskin on käytössä. Toistaiseksi muita ratkaisuja ei ole. Ideoita saa mielellään ehdottaa!