Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Kirjastokartta

Kirjastokartta on Kansalliskirjaston kaikille kirjastoille tarjoama palvelu, joka mahdollistaa hakuliittymän kautta paikannettujen julkaisujen sijaintien näyttämisen kirjastoa esittävällä kartalla. Kirjastokartta-wiki on kirjastokarttapalvelun käyttäjille tarkoitettu tuki- ja ohjesivusto.

Kirjastokarttapalvelu on Kansalliskirjaston lisäksi käytössä seuraavissa kirjastotietokannoissa: Alli (Aalto-yliopiston kirjasto), Helka (Helsingin yliopiston kirjasto), JYKDOK (Jyväskylän yliopiston kirjasto), Oula (Oulun yliopiston kirjasto) Wilma (Lappeenrannan Tiedekirjasto).


Kirjastokartta on Kansalliskirjaston kotimaisille kirjastoille tarjoama palvelu, joka mahdollistaa hakuliittymän kautta paikannettujen julkaisujen sijaintien näyttämisen kirjastoa esittävällä kartalla. Palvelusta on tarjolla lyhyt esittely myös PDF-muodssa.

Kirjastokarttapalvelu tarjoaa rajapinnan, joka mahdollistaa palvelun sisältämien tietojen hyödyntämisen muissa verkkopalveluissa tai tietojärjestelmissä. Tietojen hakeminen tapahtuu HTTP-protokollan kautta ja palvelu palauttaa tiedot XML-muodossa.

Kirjastokarttapalvelun toiminta perustuu kirjaston hakuliittymään lisättävään kirjastokarttapalveluun johtavaan linkkiin,
jonka parametreina välitetään osa palvelun tarvitsemasta paikannukseen liittyvästä tiedosta.

Yhteydenotto

systeemi-toimisto@helsinki.fi

Käyttöönotto koostuu kahdesta eri vaiheesta: tarvittavien tietojen syöttäminen palveluun ja palveluun johtavan linkin lisääminen kirjastojärjestelmän kokoelmaluetteloon.

Kirjastokarttapalvelun ylläpitoon liittyvät toimenpiteet. Ylläpitotoimintojen suorittaminen on mahdollista sekä web-selaimella käytettävän ylläpitoliittymän että JSON-pohjainen REST-rajapinnan kautta.

Recently Updated

  • No labels