Skip to end of metadata
Go to start of metadata

 

Kirjaston tilauudistus 2012-14

Kun Kumpulan kampuskirjasto perustettiin 2001, sen tiloihin sijoitettiin laitoskirjastoista tuotuja kokoelmia. Viimeinen laitoskirjastokuorma saapui vuonna 2010. Samaan aikaan on tapahtunut selvä siirtyminen e-aineistojen käyttöön. Kirjaston painettujakin kokoelmia tarvitaan, mutta osa painetusta aineistosta on saatavissa verkosta tai maksuttomasti tilattavissa. Kampuskirjastoa uudistetaan tilavammaksi lisäämällä työpisteitä ja työskentelytiloja. Siirrämme painettua aineistoa muualle, palvelutasosta tinkimättä.

Suunnitteluprosessi on ollut käynnissä jo jonkin aikaa. 2011 järjestettiin  Kirjaston evoluutio -tilaisuus jossa käyttäjät saivat sanoa sanansa kirjaston kehittämisestä.

Nyt suunnittelemme tilauudistusta yhteistyössä Kumpulan kampuksen toimijoiden kanssa.

Näillä wikisivuilla on taustatietoa kokoelmasuunnitelmien tueksi fysiikan ja tähtitieteen kokoelmien osalta.  Pyrimme tarjoamaan kirjaston käyttäjille mahdollisuuden vaikuttaa kokoelmien kehittämiseen.

Sivu päivittyy kun saatavilla on uutta tietoa. Tiedotamme myös Infonissa tilauudistuksen tärkeistä vaiheista ja pyydämme palautetta aineiston käyttöön liittyen.

Mutta mitä aineistolle tapahtuu?

Alustavat lehtien siirtoperiaatteet on sovittu syyskuussa 2012. Siirtoratkaisusivulla on lueteltu kirjaston päätökset.

Yhteydenotot:

Eva Isaksson <Eva.Isaksson@Helsinki.fi>

2012-05-07 English translation has been added.

2012-09-03 Yhteenveto lehtikyselyn tuloksista lisätty.

2012-09-18 Alustava lehtien siirtosuunnitelma päivitetty

2013-11-05 Aikataulua ja kirjakokoelmatietoa päivitetty

  • No labels