Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Suomen ja Euroopan unionin tietosuojalait uudistuvat. Tutkija, hallitsetko jo tietosuojan uudet käytänteet? Tietosuojauudistus tuo uusia velvoitteita, joihin tutkijan on hyvä valmistautua. TuuliDMP:n uusi henkilötietoja sisältävän datan aineistonhallinnan ohje tarjoaa tutkijalle rakenteistetun ohjeistuksen ja linkit keskeisiin lisämateriaaleihin. Organisaatiot voivat lisätä kansalliseen pohjaan omia ohjeistuksiaan.

Ajankohta: 16.5. klo 10.00-16.00. Aamukahvi tarjotaan klo 9.30 alkaen.

Paikka: Kielikeskuksen juhlasali, Fabianiankatu 26, Helsinki. Paikan päälle mahtuu 100 henkilöä. 25.4. paikat ovat täynnä.  Etäosallistuminen on mahdollista iltapäivän pienryhmiä lukuun ottamatta. Etäosallistumislinkki lähetetään myöhemmin ilmoittautuneille.

Etäyhteyslinkki: https://youtu.be/5S6qSwQH8Q8

Kohdejoukko: Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Sisältö on suunniteltu erityisesti tutkijoille ja tutkimusorganisaatioiden tutkimuspalveluiden henkilöstölle.

Tapahtuman kieli: suomi

Ilmoittautuminen: https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/88215/lomake.html 9.5.2018 mennessä

Lisätietoja: sari.raisanen @ helsinki.fi

Ohjelma

KelloAiheEsiintyjä
09.30-10.00Aamukahvi
10.00-10.10Tervetuloa

Puheenjohtaja Mari Elisa Kuusniemi, projektipäällikkö, Tuulitoimisto, Helsingin yliopiston kirjasto

10.10-10.20Tietosuojauudistus lyhyestiAntti Ketola, lakimies, Tietoarkisto
10.20-11.00Tietosuoja ja tutkijan vastuuAntti Ketola, lakimies, Tietoarkisto
11.00-11.30Henkilötietoja sisältävän datan käsittely ja avaaminenArja Kuula-Luumi, kehittämispäällikkö, Tietoarkisto
11.30-12.30Lounas (omakustanteinen)
12.30-13.10Tietosuojauudistus ja tieteellinen tutkimus – Mikä muuttuu?Raisa Leivonen, ylitarkastaja, Tietosuojavaltuutetun toimisto
13.10-13.30Case-esimerkkejä: henkilötietojen käsittelyn lainmukaisuus ja eettisyysTiina Varis, asiantuntijalääkäri, eettinen toimikunta, Turun yliopistollinen keskussairaala
13.30-14.00Henkilötietoja sisältävän datan säilytyksen ja käsittelyn tekniset ratkaisutVille Tenhunen, tietotekniikkaprojektipäällikkö, Helsingin yliopisto
14.00-14.20DMPTuulin henkilötietoja sisältävän datan aineistonhallinnan ohjeen julkistus

Mari Elisa Kuusniemi, projektipäällikkö, Tuulitoimisto

14.20-14.45Kahvi
14.45-15.45Työpajat: keskustelua, kysy asiantuntijalta (ei etäyhteyttä)

Henkilötietojen käsittelyn lainmukaisuus ja eettisyysArja Halkoaho, kehittämispäällikkö, Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri,  tietosuojavastaava Helena Eronen Itä-Suomen yliopisto, Tiina Varis ja Raisa Leivonen

Henkilötietoja sisältävän datan säilytyksen ja käsittelyn tekniset ratkaisutVille Tenhunen

DMPTuulin henkilötietoja sisältävän datan aineistonhallinnan ohjeen hyödyntäminen organisaatioissaMari Elisa Kuusniemi, Susanna Nykyri, johtava tietoasiantuntija, Tampereen teknillinen yliopisto ja Marja Kokko, informaatikko, Jyväskylän yliopisto
15:45-16:00Työpajojen yhteenvedot ja tilaisuuden päätös (ei etäyhteyttä)Mari Elisa Kuusniemi
  • No labels

19 Comments

  1. Anonymous

    I have a question.will the session be in Finnish or in English? I am an international researcher working for the University of Jyväskylä and so not speak Finnish. However, I would be interested in attending the session.

    Best,

    Filomena Parada


  2. Dear Filomena Parada,

    The seminar will be held in Finnish. Kind regards Sari Räisänen


  3. Anonymous

    Hei,

    mielenkiintoinen ja tärkeä tilaisuus, onko sitä mahdollisuutta seurata etänä videovälitteisesti?

    1. Anonymous

      Voi seurata etänä. Ilmoittautumisessa kysytään asiaa. Ilmoitan linkin ennen tilaisuutta.

  4. Anonymous

    Ilmoittauduin, mutta etälinkkiä ei ole näkynyt. Voisiko sen julkaista tällä sivulla?

    1. Anonymous

      Ilmoitetaan myöhemmin.

  5. Anonymous

    Hei,

    jääkö tästä tallenne johonkin, vai onko etäkatselu mahdollista vain reaaliajassa? Kysyn siksi, että olen kyseisen päivän kiinni muissa työtehtävissä, mutta koulutus kyllä kiinnostaisi ja olisi hyödyllinen.

    1. Anonymous

      Tallenteet ja esitykset julkaistaan.

  6. Anonymous

    Onko reaaliaikainen seuraaminen yleensäkään mahdollista etänä?

    1. Anonymous

  7. Anonymous

    Pitääkö nyt ilmoittautua, jos aikoo vain katsoa tallenteen itselle sopivana aikana vai onko tallenne saatavilla joltain sivulta aivan avoimesti?

    1. Jos haluaan tiedon tallenteiden saatavuudesta, kannattaa ilmoittautua. Ilmoittautuneille lähetetään palautepyyntö ja tieto esitysten ja tallenteiden julkaisusta.


  8. Tallenteet tulevat vapaasti kaikkien katsottaviksi.

  9. Seuraan livekoulutusta, mutta chat ei näytä olevan käytössä - vai onko tämä se chat?

    1. Anonymous

      YouTuben chat-ominaisuutta käyttääkseen täytyy kirjautua Google-tunnuksilla sisään YouTubeen.

      1. Olen kirjautunut, mutta silti ilmoitus "Tämän livestreamin chat ei ole käytössä".

  10. Anonymous

    Kysymykset ja keskustelu os: www.menti.com koodi: 499283.

    1. Anonymous

      Onko mahdollista nähdä esitettyjä kysymyksiä ja vastauksia jossakin? Minulla tuo antaa vain lähettää kysymyksiä tuolta osoitteesta


      1. Valitettavasti kysymysten näkeminen ei ole mahdollista. Keräämme kaikki kysymykset ja pyrimme löytämään vastaukset mahdollisimman moneen niistä seminaarin jälkeen. Valitettavasti seminaarin aikana kaikkiin kysymyksiin ei ehditä vastaamaan.

Write a comment…