Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Matrix järjestää paljon erilaista toimintaa ympäri vuoden. Parhaiten tapahtumista pysyy ajantasalla seuraamalla Matrixin kalenteria, nettisivujen etusivua ja erityisesti sähköpostilistoja, jotka ovat tiedotuksen pääväylä. Tiedotusta tapahtuu ajoittain myös Matrixin ilmoitustaululla, joka sijaitsee Exactumin kolmannen kerroksen B-käytävällä.

Joitakin tapahtumia varten kerätään tietoja osallistujista tapahtumarekisteriin. Tapahtumarekisterin tietosuojaselosteen löydät tästä.

Toistuva toiminta

Matrixilla on useita jo pitkän aikaa ympäri vuoden järjestettyjä tapahtumia. Matrixin kerhot järjestävät myös tapahtumia pitkin vuotta. Kaiken tämän lisäksi järjestetään myös runsaasti muita tapahtumia jäsenistön aktiivisuuden mukaan.

Klusterihengailut
Klusterihengailut ovat Matlun Christina Regina -klusterilla osoitteessa Leppäsuonkatu 11 noin kerran kuukaudessa järjestettäviä hengailuja. Tarjolla on hauskaa matemaatikkoseuraa, pientä naposteltavaa, lautapelejä, SingStar sekä rakas Urho-karhu.

Sitsit
Sitsit ovat akateemisia pöytäjuhlia, joille pukeudutaan hienosti, ja joilla lauletaan, juodaan ja ehkä syödäänkin, mikäli kaikelta laulamiselta keretään. Pöytäjuhlamuotoisten vuosijuhlien ja pikkujoulujen lisäksi järjestetään syksyllä uusille fukseille suunnatut fuksisitsit, joilla fuksit tutustutetaan sitsiperinteisiin ja -käytäntöihin. Näiden lisäksi keväällä on tapana järjestää yhteissitsit jonkun tai joidenkin muiden kumpulalaisten järjestöjen kanssa. Tällöin on mahdollisuus päästä tutustumaan muidenkin kuin matemaatikkojen sitsiperinteisiin ja tapaamaan ihmisiä muista järjestöistä. Kesällä taas kierretään Kanariansaaria sitsaamalla puistossa tämän teeman mukaisesti. 


Liikuntavuoro
Matrixin liikuntavuoro järjestetään torstaisin klo 17-18 Kumpulan liikuntakeskuksen palloilusalissa. Vuoro on Matrixin jäsenille ilmainen eli se ei vaadi Yliopistoliikunnan liikuntatarraa. Yleisesti vuorolla pelataan vuoroviikoin futsalia, koripalloa ja sählyä, ja liikuntavastaava, jolle voi myös esittää toiveita lajista, ilmoittaa viikon lajin sähköpostilistalla.

Vuoden kohokohdat

Eräät tapahtumat ovat muodostuneet perinteikkäiksi ja ne järjestetään joka vuosi suunnilleen samana ajankohtana. Osallistuminen on luonnollisesti vilkasta.

Vuosijuhlat
Matrixin vuosijuhlat järjestetään helmi-maaliskuun taitteessa sen kunniaksi, että Matrix sai nimensä 1.3.1995. Perinteisesti joka viides vuosi järjestetään suuremmat ja hienommat vuosijuhlat. Vuosijuhlia edeltää usein vuosijuhlaviikko. Virallisena syntymäpäivänä Matrix järjestää kahvitarjoilun.

Laskiainen
Perinteisesti laskiaisrieha alkaa Ullanlinnamäellä klo 12. Matrixin on tapana tavata tuolloin palloukoilla ja suunnata sieltä kohti mäkeä. Haalarit liukuvat hyvin, jos sattuu tipahtamaan pulkasta, joten ne ovat oleellinen osa varustusta. Palloukoilla ja mäessä Matrixin tunnistaa liehuvasta lipusta. Mukaan otetaan myös muutama pulkka, mutta omat laskuvälineet ovat mukava lisä punaiseen jonoon. Illemmalla nähdään vielä laskiaisbileissä, jonne ei yleensä yhteislähtöä ole järjestetty. Haalarit kuuluvat tännekin.

Vappu
Perinteisesti Matrix aloittaa vapun, tuon opiskelijoiden pyhän juhlan, vappuaattona klo 12 Exactumin kattoterassilla tutustuen upeaan näköalaan, jonka Kumpula meille tarjoaa. Koska huipulla yleensä tuulee, niin auringonpaisteesta ja lämmöstä riippuen matemaatikkokin palelee. Pikkuhiljaa tapahtuu siirtyminen Physicumin ja Chemicumin välille grillailemaan ja hengailemaan lippu liehuen. Ja jälleen ilman mitään tarkkaa kellonlyömää lähdetään katsomaan Mantan lakitusta.

Vappupäivänä paistaa aina aurinko pilvettömältä taivaalta. Tällöin Matrixilla on tapana mennä yhdessä pikniköimään Ullanlinnanmäellä, missä muukin juhlakansa vielä karkeloi. Yhtä perinteisesti yhteislähtö on järjestetty palloukoilta klo 10, vaikka yhteislähdön vetäjä usein onkin kykenemätön saapumaan paikalle. Matrix tuo paikalle lipun sekä pressun ja jokainen omat eväät, joita on tapana tarjoilla ja 'vaihdella'.

Syksyn bileet
Matrix järjestää joka syksy lukuvuoden alussa suuret ja suositut bileet, joilla on jokin teema, jonka mukaan pukeutuminen on enemmän kuin sallittua.

Pikkujoulut
Matrixin legendaariset pikkujoulut järjestetään perinteisesti pöytäjuhlamuotoisina marraskuun lopulla ja keräävät paikalle suuren joukon niin vanhoja kuin uusiakin opiskelijoita.

Muuta toimintaa


Nintendo-illat

Klusterilla järjestettävät iltamat, joissa on yleensä mahdollista päästä pelaamaan Nintendon eri konsoleilla. Tapahtumassa järjestetään myös usein leikkimielinen turnaus.

Kemulit
Kemulit ovat täysin alkoholittomia tapahtumia, joiden aiheena voi olla mität tahansa maan ja taivaan väliltä. Säännöllisimmin järjestettäviä kemuleita ovat  haalarimerkkiompelukemulit ja huutopussikemulit.

Tapahtumakalenterit

Menneiden vuosien toiminnasta löytyy tietoa tapahtumakalentereista. Tapahtuman jäljessä osallistujamäärä.

  • No labels