Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Kohderyhmä

Kurssi on suunnattu humanistisen, teologisen, kasvatustieteellisen ja yhteiskuntatieteellisen alan tiedonhankinnasta kiinnostuneille Helsingin yliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle sekä HUS:n henkilökunnalle.
Kurssi sopii erityisesti opinäytetyötä tai muuta kirjoitustehtävää aloittavalle opiskelijalle. 

Ennakkovaatimukset

Osallistujilta odotetaan Opiskelijan digitaidot -kurssin tiedonhankintaosion asioiden hallintaa tai vastaavaa perustietoa tiedonhankinnasta.

Osaamistavoitteet

Kurssin jälkeen osaat:

  • löytää oman alasi tietoaineistoja
  • valita hakusanat tiedonhakuusi
  • tehdä hakuja kansainvälisissä tietokannoissa
  • arvioida löytämiesi aineistojen luotettavuutta

Sisältö

Koulutuksessa harjoitellaan julkaisujen (mm. artikkeleiden) etsimistä lähinnä kansainvälisistä tietokannoista. Tutustutaan ResearchGuides-tieteenalaoppaisiin. Lisäksi vertaillaan tiedonhaun eri hakukanavia sekä opastetaan lähteiden arviointiin.

Toteutustavat

  • Webinaarissa on johdantoluento ja oman aiheen tiedonhakujen työstämistä opastetusti vaihe vaiheelta.
  • Kurssi järjestetään pääosin verkossa webinaareina. Osallistu webinaariin paikassa, jossa voit keskittyä tilaisuuden kuuntelemiseen. Voit halutessasi esittää kysymyksiä ja keskustella chatissa ja/tai mikrofonin kautta. Jokunen kurssikerta järjestetään lähiopetuksena.
  • Vapaaehtoinen ennakkotehtävä: Mieti oman aiheesi hakusanoja suomeksi ja englanniksi. Voit hyödyntää ideoinnissa YSO-sanastoa.

Oppimateriaalit

Ilmoittautuminen  

Ilmoittautuminen e-lomakkeella. E-lomakkeella näkyvät tulevat kurssit, niiden aikataulut ja opetuspaikat. Ilmoittautuneet saavat sähköpostitse tervetuloviestin pari päivää ennen kurssia.

Vastuutaho

Kysymykset ja koulutukseen liittyvät viestit: kouluttaja-lista[at]helsinki.fi
Kaija Välimäki, (kaija.valimaki[at]helsinki.fi)
Kurssin järjestää Helsingin yliopiston kirjasto. Kurssi ei ole Sisussa eikä siitä saa merkintää Sisuun.

Kieli

Kurssi järjestetään suomeksi.  Kurssi on tarjolla myös englanniksi ja ruotsiksi, mutta suomenkielisiä kursseja on tarjolla enemmän. Katso kirjaston kurssitarjonta.


  • No labels